ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιτέλους, η Κωνσταντίνα Φάκλαρη ξανά στην Αθήνα

Από -
Επιτέλους, η Κωνσταντίνα Φάκλαρη ξανά στην Αθήνα - Χρυσοί Σκούφοι

«Γίνεται μια άριστη δουλειά στο “The Zillers”» μου λέει γεμάτη ενθουσιασμό στο τηλέφωνο η Κωνσταντίνα Φάκλαρη, αναφερόμενη στο καινούργιο boutique ξενοδοχείο που θα πάρει τη θέση του παλιού «Magna Grecia» στη Μητροπόλεως κατά τα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου. Χωρίς να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες, με ιντριγκάρει με εκείνους τους κρεμαστούς κήπους από αναρριχώμενα φυτά που θα ξεκινάνε από την reception και θα καταλήγουν στον τρίτο και τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου. Εκεί θα βρίσκεται το rooftop εστιατόριο για χάρη του οποίου η γνωστή σεφ, με Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας κατά την θητεία της στην εμβληματική «Σελήνη», επιστρέφει στο αθηναϊκό downtown, αφήνοντας για λίγο την Σαντορίνη, η οποία την έχει... πλανέψει τα τελευταία χρόνια.

Για αυτό το νέο project, έχει σχεδιάσει έναν πιο light κατάλογο που θα τρέχει κατά τη διάρκεια της ημέρας με προσεγμένα snacks, όπως λ.χ. ένα burger με τσιπς από προσούτο και χειροποίητη κέτσαπ, και έναν βραδινό, πιο επίσημο, στους δημιουργικά ελληνικούς ρυθμούς της. Ήτοι έμφαση στα εμβληματικά ελληνικά προϊόντα, στα φρέσκα και στην εποχή τους υλικά, στις σύγχρονες τεχνικές (όπως το sous vide και τα in-house καπνίσματα), αλλά και ματιές σύνδεσης και σύνθεσης με τις κουζίνες του κόσμου.

Έτσι, ένας κόκκορας με λαδοτύρι Νάξου λοξοκοιτάζει προς Ιταλία μεριά, τυλιγμένος σε φρέσκα ραβιόλια, ενώ ο περίφημος τόνος Αλοννήσου, με κάπαρη και ντοματάκι κονφί, γίνεται ελαφρώς... σχιστομάτης αφού περιχύνεται με σος από λάιμ και σόγια. Ένα λαβράκι με τραγανή κρούστα, ελαφρά σοταρισμένο για να διατηρήσει όλους τους θαλασσινούς χυμούς του, έχει για γήινο αντίβαρο στο ίδιο πιάτο μια ρεβυθοσαλάτα με τσορίθο, δενδρολίβανο και σκόρδο. Φουλ των αρωμάτων και των σύνθετων γεύσεων κάνουν το αρνάκι στιφάδο με πουρέ γλυκοπατάτας και σος από θυμάρι και μέλι, τα χοιρινά μάγουλα με πουρέ μήλου και σος χαμομηλιού, όπως και ο τραχανάς με βουβαλίσιο γάλα, γλυκάδια αρνιού και φρέσκια ρίγανη. Από την άλλη, οι φρέσκες καραβίδες σε κουσκουσάκι με lemongrass είναι ένα πιάτο, στο οποίο η Κωνσταντίνα αφήνει το κύριο υλικό να πρωταγωνιστήσει.

«Όπου θεωρώ ότι πρέπει να προσθέσω κάτι το προσθέτω, αν κάτι χρειάζεται αφαίρεση επιλέγω την πιο λιτή οδό», λέει συνοψίζοντας το πνεύμα του καταλόγου, ο οποίος θα ανανεώνεται συχνά και θα διανθίζεται με προτάσεις ημέρας. Σε αυτό το νέο εγχείρημα δεν θα είναι μόνη, καθώς σύμμαχό της θα έχει τον ταλαντούχο mixologist Γιάννη Σαμαρά στα της μπάρας αλλά και μια θέα συναρπαστική. «Όπου και να κάθεσαι, από τα τραπέζια μέχρι τo μπαρ, βλέπεις Ακρόπολη, Μητρόπολη και Αναφιώτικα» λέει η Κωνσταντίνα για τον χώρο, ο οποίος θα ανοίξει ταυτόχρονα με το ξενοδοχείο.