ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Κουζίνα της φύσης» από τον βραβευμένο Γιάννη Κιόρογλου στο «Aristi»

Από -
«Κουζίνα της φύσης» από τον βραβευμένο Γιάννη Κιόρογλου στο «Aristi» - Χρυσοί Σκούφοι

Από τις καλύτερες προτάσεις διαμονής στα Ζαγοροχώρια, το «Aristi Mountain Resort & Villas», που βλέπει στην Αστράκα και στη χαράδρα του Βίκου, κλείνοντας τα δέκα του χρόνια σε ένα σημείο όπου η φύση είναι πραγματικά στα καλύτερά της, εξελίσσει το γευστικό του προφίλ. Με καινούργιο Executive chef τον ταλαντούχο (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας για δύο συνεχόμενες χρονιές) Γιάννη Κιόρογλου, το εστιατόριο «Salvia» όπου ήδη γινόταν μια πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά, συστηματοποιεί την γευστική του πρόταση. Λίγα μέτρα από το ξενοδοχείο έχει δημιουργηθεί ένα σύγχρονο γυάλινο θερμοκήπιο κι ένα επισκέψιμο μποστάνι, όπου θα στήνονται barbeque και event. Λαχανικά και βότανα δικά τους ή από τα γύρω χωράφια, τυριά από τα κοντινά τυροκομεία, κρέατα από ντόπιους παραγωγούς και ποταμίσια ψάρια πρωταγωνιστούν στην κουζίνα –οι ίδιοι την ονομάζουν «κουζίνα της φύσης» – ενώ και η συνοδευτική λίστα ελληνικών κρασιών έχει εμπλουτιστεί, δίνοντας έμφαση στον αμπελώνα της Ηπείρου, χωρίς να λείπουν και τα τσίπουρα και τα αποστάγματα.

 - Χρυσοί Σκούφοι

 - Χρυσοί Σκούφοι

 - Χρυσοί Σκούφοι

 - Χρυσοί Σκούφοι

 - Χρυσοί Σκούφοι

Αυγό ημέρας με μανιτάρια και κρέμα από Μετσοβόνε, προσούτο Ευρυτανίας με ζυμωτό ψωμί και φρέσκο βούτυρο, τραχανότο σαν μαγειρίτσα, κέφαλος με αγκινάρα, ρόκα και τσιπς ρυζιού, πέστροφα με βούτυρο και αμύγδαλα και χοιρινή μπριζόλα γεμιστή με καπνιστό τυρί και προσούτο είναι μερικές μόνο από τις προτάσεις του νέου σεφ, ο οποίος κινείται στο πλαίσιο μιας σύγχρονης προσέγγισης που αφήνει να «μιλήσουν» τα υλικά. Μας αρέσει που τέτοιες κινήσεις αρχίζουν σιγά-σιγά να πληθαίνουν, αναγνωρίζοντας ότι η γεύση είναι από τις ουσιαστικές ομορφιές μιας περιοχής.