ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις»: τα tailor made και οι καινοτομίες

Από -
Για μια ακόμη φορά το φεστιβάλ επιφύλασσε πολλές γευστικές εκπλήξεις με ελληνικό πρόσημο - Χρυσοί Σκούφοι
Για μια ακόμη φορά το φεστιβάλ επιφύλασσε πολλές γευστικές εκπλήξεις με ελληνικό πρόσημο

Μετά το τριήμερο σαφάρι σε εκατοντάδες προϊόντα, ακόμα έχουμε την υπέροχη και πληθωρική επίγευση του φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» στο στόμα. Η Τεχνόπολη γέμισε για μια ακόμα χρονιά, από τις 10 έως τις 12 Ιουνίου, μικρούς Έλληνες παραγωγούς, που ανεβάζουν συνεχώς τις στροφές της δημιουργικότητας, της ευρηματικότητας και της ποιότητας μεταδίδοντας κύματα αισιοδοξίας για την ελληνική γαστρονομική ταυτότητα. Μαζί με τους χιλιάδες Αθηναίους που πέρασαν τις πύλες της Τεχνόπολης γευτήκαμε εξαιρετικά τυριά από τις Κυκλάδες, την Κρήτη και αλλού, εντοπίσαμε ιδιαίτερα αλλαντικά, βουτήξαμε σε μέλια, λάδια, μαρμελάδες και αλείμματα, σερβιριστήκαμε από τις ελληνικές μικροζυθοποιίες και γεμίσαμε τα ποτήρια μας με εκλεκτά κρασιά.

To παγωτό λαδολέμονο του Βάρσου Χαλανδρίου ήταν αποκάλυψη
To παγωτό λαδολέμονο του Βάρσου Χαλανδρίου ήταν αποκάλυψη

Η λίστα με τα προϊόντα ήταν ατελείωτη και οι εκπλήξεις στον ουρανίσκο πάρα πολλές. Εδώ όμως θα σταθούμε σε μερικές νέες αφίξεις και σε δυο πολύ ιδιαίτερες προτάσεις παγωτού και καφέ που δημιουργήθηκαν ειδικά για το φεστιβάλ. Ξεκινάω με τον «συνήθη ύποπτο» Ναουμίδη με τα φοβερά αλείμματα πιπεριάς Φλωρίνης. Σε κάθε φεστιβάλ ο Πέτρος Ναουμίδης και η οικογενειακή dream team του ετοιμάζουν ένα καινούριο προϊόν για την έκθεση, που γίνεται best seller… Και αυτήν τη φορά η παράδοση κρατήθηκε. Μας έδωσε να δοκιμάσουμε μουστοπιπεριά γεμιστή με καπνιστό λούτσο. Ήταν εντυπωσιακό πώς ταίριαξε η γλύκα της πιπεριάς με την αλμύρα του ψαριού. Ένας πρωτότυπος μεζές, γεμάτος αρώματα, που εύκολα κάνει ντουέτα με τσίπουρο και κρασί. Η δεύτερη άφιξη επίσης τράβηξε τα φώτα και συζητήθηκε αρκετά. Αφορά το πρωτοεμφανιζόμενο γάλα γαϊδούρας από τη Φάρμα Μετσόβου. Κλεισμένο σε ένα μπουκάλι-στολίδι το σπάνιο γάλα είναι πλούσιο στη μύτη και βελούδινο στο στόμα, διατηρώντας υψηλές θρεπτικές αξίες. Στα συν του, εκτός από την έκρηξη βιταμινών, η αναπάντεχη γλυκιά επίγευση.

Οι head roasters της Coffeedence δημιούτγησαν ένα εκλεκτό blend ειδικά για το φεστιβάλ
Οι head roasters της Coffeedence δημιούτγησαν ένα εκλεκτό blend ειδικά για το φεστιβάλ

Όσον αφορά τις tailor made προτάσεις, δηλαδή τα προϊόντα που δημιουργήθηκαν ειδικά για το φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις», το παγωτό λαδολέμονο με την υπογραφή του Βάρσου Χαλανδρίου ήταν αποκάλυψη και σίγουρα θα κάνει summer σουξέ. Μια από τις κλασικές ελληνικές γεύσεις, για πρώτη φορά «μεταφράστηκε» σε δροσερό παγωτό με μεσογειακά αρώματα λαδιού, ρίγανης και λεμονιού και στόμα γεμάτο και αναπάντεχα δροσερό. Εκτός από το δικό του παγωτό, το φεστιβάλ είχε και το δικό του χαρμάνι καφέ, το Harmony, με την υπογραφή των head roasters της Coffeedence. Το μυστικό blend περιείχε τέσσερις premium καφέδες από την κεντρική και νότια Αμερική καθώς και την Ασία και την Αφρική. Στη γευστική του αποτύπωση, οι λάτρεις του εκλεκτού καφέ βρήκαμε αρώματα φρούτων και αμυγδάλου κλεισμένα σε μυρωδιά φρεσκοψημένου βουτυράτου μπισκότου. Η γεύση του Harmony ήταν γεμάτη, γλυκιά και έντονη, με νότες σοκολάτας γάλακτος να δένουν αρμονικά με στοιχεία που θύμιζαν κεράσι.