ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το επόμενο βήμα του «Βασίλαινα» είναι πασπαλισμένο με λίγο «Αλάτσι»

Από -
O Θανάσης Βασίλαινας - Χρυσοί Σκούφοι O Θανάσης Βασίλαινας

Συζητιόταν καιρό αλλά μόλις μπήκαν οι τελικές υπογραφές. Ο χώρος που στέγαζε το «Αλάτσι», και με τον οποίο φλέρταραν διάφοροι επιχειρηματίες, σεφ και projects, πέρασε επίσημα στα χέρια του Θανάση Βασίλαινα. Το ιστορικό εστιατόριο του Πειραιά, που στα χέρια της τρίτης γενιάς της οικογένειας έγραψε πολύ αξιόλογα νέα κεφάλαια ελληνικής γεύσης κερδίζοντας επί σειρά ετών βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από τους Χρυσούς Σκούφους και έφερε κόσμο από όλη την Αθήνα στην οδό Αιτωλικού, τώρα αντιστρέφει την πορεία του ανεβαίνοντας το ίδιο στην οδό Βρασίδα. Το χώρο ανέλαβε να αναδιαμορφώσει το αρχιτεκτονικό ντουέτο Ανδρέας Κούρκουλας-Μαρία Κοκκίνου, δείγματα της δουλειάς του οποίου, εκτός από το Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς, έχουμε δει σε αρκετά μαγαζιά εστίασης στην πόλη.

Ο καινούργιος χώρος θ’ ανοίξει κατά πάσα πιθανότητα τις πόρτες του κάπου ανάμεσα στον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη. Μέχρι τότε, ο «Βασίλαινας» εξακολουθεί να δίνει τα ραντεβού του στον Πειραιά και, αποχαιρετώντας το κτίριο, ετοιμάζει μια γευστική αναδρομή στην ιστορία του με τέσσερα θεματικά μενού, ένα ανά εβδομάδα, ξεκινώντας από την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη. Το πρώτο θα «καλύπτει» χρονικά την περίοδο 1960-1980, δεύτερο ακολουθεί το μενού του ίδιου του Θανάση Βασίλαινα, το τρίτο είναι το μενού του Άνταμ Κοντοβά, με το τελευταίο, τέταρτο κατά σειρά, να σταχυολογεί συνταγές των προηγούμενων σεφ του εστιατορίου Μιχάλη Ασλάνογλου, Ρενάτο Μεκόλι και Χρήστου Μανουσόπουλου.