ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καλοκαιρινά κοκτέιλ στο «Barreldier»

Από -
Καλοκαιρινά κοκτέιλ στο «Barreldier» - Χρυσοί Σκούφοι

To γνωστό μπαρ της Βουλής διατηρεί τον speakeasy και ρετρό χαρακτήρα του ανεβάζοντας στροφές το καλοκαίρι με δυο τρόπους: εξαπλώνει τη δράση του στα τραπεζάκια της στοάς Μπολάνη, και φρεσκάρει την cocktail κολεξιόν του. Στον νέο κατάλογο, που τσεκάραμε πρόσφατα, οι συνταγές παίζουν ανάμεσα στο κλασικό -διαχρονικό και στο πρωτοποριακό- μοντέρνο ή παλαιωμένο- ανακατεύοντας αρμονικά υλικά που αγαπάμε το καλοκαίρι.

Ξεφυλλίζοντας το μενού με τίτλο «Alphabet», διαπιστώνουμε ότι κάθε γράμμα της αλφαβήτου, αναφέρεται με δημιουργικό τρόπο σε μια λέξη, που αφορά τον κόσμο των spirits. Για παράδειγμα το «Α», παραπέμπει στα Αποστάγματα και το «Β» στο βαρέλι, που αποτελεί και την εξειδίκευση του «Barreldier».

Ο Mario Basso, ένας από τους ιδιοκτήτες και mixologist, έκανε ευρύτερα γνωστά στο κοινό την περασμένη χρονιά τα παλαιωμένα cocktail, αυτά δηλαδή που γίνονται πιο σοφιστικέ και ολοκληρωμένα, ηρεμώντας για ένα διάστημα σε ένα από τα οκτώ μικρά ξύλινα βαρελάκια, που κρέμονται πάνω από το μπαρ.

Μπήκαμε κατευθείαν στα βαρελάτα cocktails με την πιο summer εκδοχή τους. Την Margarita λ.χ., που αμέσως έσκασε στον ουρανίσκο δροσερά αρώματα γκρέιπφρουτ, μπλεγμένα με ευχάριστες νότες βανίλιας. Ο Mario τολμά να πειράζει πολλά διάσημα cocktail όπως το Negroni, το Manhattan και το Diplomat και τα αφήνει για κάποιες εβδομάδες να αλληλεπιδρούν με το ξύλο.

Χαρακτηριστική summer πρόταση αποτελεί επίσης, πάρα την ώριμη εκδοχή του, το Hatfield. Ένα μιξ με βάση το ουίσκι, που εξελίσσεται στο στόμα σ’ ένα νόστιμο πάντρεμα φρέσκου ροδάκινου και σοκολάτας. Ειδική μνεία πάντως αξίζει το Yellow Pearl ˙ με πρωταγωνιστή το bourbon καταφέρνει να κουμπώσει με την εποχή και να βγάλει συναρπαστικές νότες λουλουδιών, χαμομηλιού, εσπεριδοειδών και αρμπαρόριζας σε γλυκόξινο φόντο κουμκουάτ. Ανάμεσα στις ωραίες προτάσεις είναι και το πρωτότυπο Red Tree, με τα φινετσάτα αρώματα του ροδιού και τις spicy νότες του ginger.

Δεν πρέπει όμως να φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε ένα από τα καινούργια κοκτέιλ όπως το ιδιαίτερο High Cotton, ή αλλιώς ωδή στη τεκίλα, που κάθε γουλιά του είναι καλοκαίρι. Το κύμα δροσιάς που εκπέμπει συνοδεύεται με αρώματα ντομάτας και αγγουριού που « φωνάζουν» φρεσκάδα και παραπέμπουν την ελληνική σαλάτα.