ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στις θίνες («Dunes») του «Sani Resort» επικρατεί ευφάνταστη μεσογειακή γαστρονομία και ρομαντισμός

Από -
Στις θίνες («Dunes») του «Sani Resort»  επικρατεί ευφάνταστη μεσογειακή γαστρονομία και ρομαντισμός - Χρυσοί Σκούφοι

Μπορεί η μαρίνα του «Sani Resort» να συγκεντρώνει παραδοσιακά το γαστρονομικό (και όχι μόνο) ενδιαφέρον των επισκεπτών του πολυτελούς resort της Χαλκιδικής, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι και στα πιο… off Broadway σημεία του δεν παραμονεύουν ευχάριστες εκπλήξεις. Χαρακτηριστική τέτοια περίπτωση είναι το «Dunes», το πολύ καλοβαλμένο all day beach resto του ξενοδοχείου «Sani Beach Club» στο κομμάτι του Sani που συνορεύει με το πυκνό πευκοδάσος. Ένα πανοραμικό ηλιοβασίλεμα, με ολόκληρο τον κόλπο μπροστά μας βαμμένο σε πορτοκαλί αποχρώσεις, προσέφερε την ιδανική εισαγωγή στις δημιουργικές μεσογειακές γεύσεις του νέου σεφ Θάνου Κάππα, ο οποίος καταγράφει υψηλές επιδόσεις στο βραδινό μενού του εστιατορίου. Εκτελεσμένες με ακρίβεια, οι προτάσεις του φτιάχνουν έναν ευφάνταστο και πολύχρωμο γευστικό καμβά με έντονες γαλλικές και ιταλικές αποχρώσεις, σε αρμονία με τα γαστρονομικά ήθη της εποχής (όπως λ.χ. τα ωμά σε διάφορες παρασκευές,) υιοθετώντας παράλληλα τις μοντέρνες μαγειρικές τεχνικές.


Καλύτερό του πιάτο το αρνάκι με χαρίσα: ένα πεντανόστιμο καρέ γαλλικής κοπής, το οποίο μαγειρεύεται αργά sous vide κρατώντας όλους τους χυμούς του και που λίγο πριν το σερβίρισμα περνά αστραπιαία από φούρνο josper αποκτώντας μια μεθυστική, καπνιστή εσάνς. Πολύ καλή η πικάντικη χαρίσα που το συνοδεύει, μαζί με ένα πιτάκι από τραγανό φύλλο Βηρυτού, γεμισμένο με αρνί και φέτα (συν λίγη χαρίσα ακόμα), και δίπλα μια αρωματική σαλατούλα κινόα με πορτοκάλι και δυόσμο. Από κοντά ακολουθεί το άψογο ριζότο με παλαιωμένο ρύζι, τυρί Castelmagno και μια δυναμική πανσέτα καπνισμένη με χίκορι – λέγε με και ρουστίκ φινέτσα. Στρέφοντας το βλέμμα στη θάλασσα, από τα ωμά πιάτα ξεχωρίζει το καρπάτσιο σκορπίνας σε έναν υγρό μανδύα από κρέμα καλαμποκιού, αρωματισμένο με κόλιανδρο, πράσινο τσίλι, λάιμ και κρεμμύδι, ενώ ατού στο λαβράκι με φασόλια σε δύο υφές, τσορίθο και μπουγιαμπέσα είναι η υπέροχη κρούστα του ψαριού. Τελεία που ανεβάζει ακόμη περισσότερο τις εντυπώσεις στο δείπνο μας έβαλε η φίνα μους γιαουρτιού με αέρινα τσιπς από γάλα και λευκή σοκολάτα, γρανίτα από μάραθο και κουλί από ραβέντι. Αξίζει να ξαναπάς μόνο γι αυτό, όπως και για τα υπέροχα mignardise λευκής σοκολάτας γεμισμένα με παχύρρευστο χυμό λάιμ που ακολούθησαν.

Τσιπούρα ταρτάρ με καρύδι και καρυδέλαιο - Χρυσοί Σκούφοι

Τσιπούρα ταρτάρ με καρύδι και καρυδέλαιο

8 υφές σοκολάτας - Χρυσοί Σκούφοι

8 υφές σοκολάτας

Γιαούρτι και λευκή σοκολάτα - Χρυσοί Σκούφοι

Γιαούρτι και λευκή σοκολάτα

Παντζαροσαλάτα με σπιτικό τυρί και φρούτα - Χρυσοί Σκούφοι

Παντζαροσαλάτα με σπιτικό τυρί και φρούτα