ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Imabari: Μέγκουλας – Κερκύρας, κουζίνα – κοκτέιλ, Μεσόγειος στην Κέρκυρα.

Από -
Imabari: Μέγκουλας  – Κερκύρας, κουζίνα – κοκτέιλ, Μεσόγειος στην Κέρκυρα. - Χρυσοί Σκούφοι

Πριν από δύο χρόνια στην Κέρκυρα έκανε ντεμπούτο ένας γευστικός πολυχώρος, που σήμερα αποτελεί ένα από τα δυνατότερα meeting point του νησιού. Ο λόγος για το «Imabari Seaside Bar Restaurant» στο πανέμορφο Φαληράκι.

Το «Imabari» είναι must πρόταση για όλες τις ώρες της ημέρας, μιας και κουμπώνει πολύ ωραία με όλες τις καλοκαιρινές μας συνήθειες · αναζωογονητικές βουτιές και φρέσκια homemade λεμονάδα ή εξαιρετικά μιξ χωρίς αλκοόλ · άνετες ξαπλώστρες με θέα το παλιό φρούριο και δημιουργικά σνακ. Όσο περνάει η ώρα οι επιλογές γίνονται ακόμα πιο conceptual και φέρουν τις ποιοτικές υπογραφές του σεφ Αριστοτέλη Μέγκουλα και του mixologist Σπύρου Κερκύρα.

Το ταλαντούχο δίδυμο έχει δημιουργήσει ένα μενού που μας ταξιδεύει με αφετηρία την Κέρκυρα σε επιλεγμένα λιμάνια της Μεσογείου, με focus περισσότερο στην Ιταλία και σε δεύτερη ανάγνωση στη Γαλλία και Ισπανία. Ο Αριστοτέλης Μέγκουλας γνωρίζει σε βάθος την γαστρονομία της Ιταλίας και την ενσωματώνει με μαεστρία στην τοπική Κερκυραϊκή κουζίνα, χρησιμοποιώντας ως γέφυρες πολύ καλά φρέσκα υλικά.

Στην σαλάτα Regata Brindisi- Corfu η μοτσαρέλα συναντά την κάπαρη και τη λιαστή ντομάτα εμπνευσμένη από τον ομώνυμο ιστιοπλοϊκό αγώνα και το καρπάτσιο μοσχαρίσιου φιλέτου ζευγαρώνει με την αλιάδα, φέρνοντας στον ουρανίσκο γεύσεις που βρίσκουμε στο φημισμένο Harry’s Bar της Βενετίας. Σε άλλα πιάτα κάνουν παρέλαση φρέσκα ψάρια, παραδοσιακά προϊόντα της Κέρκυρας -βλέπε νούμπουλο, σαλάδο, στριφτούδια, που ενισχύονται με μαρμελάδες, ξηρούς καρπούς και τυριά από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας.

Μερικές από τις συνταγές που ξεχωρίζουν για την πρωτοτυπία και την δημιουργικότητα τους στήνοντας καλοκαιρινό σκηνικό, είναι το πληθωρικό χοιρινό νούμπουλο συνοδευόμενο με δροσερό πεπόνι, ροδάκινο, φέτα, καυτερή πιπεριά, καβουρδισμένο κουκουνάρι και μυρωδικά. Στην ίδια λογική, το καρπούζι παντρεύεται με τυροκαυτερή, γαρίδες, ελιές, σέλερι, φιστίκια Αιγίνης και ρόκα. Η ευρηματικότητα του Αριστοτέλη υπογραμμίζεται στο καλομαγειρεμένο ραβιόλι με ραγκού από καλαμάρι.

Παραπάνω από ενδιαφέρον έχει η ενότητα με τα πιάτα ημέρας. Μια τέτοια περίπτωση εξαιρετικά εκτελεσμένου πιάτου είναι το μοσχαρίσιο χτένι μαγειρεμένο σε Κερκυραϊκή μπύρα pale ale με πουρέ πατάτας και πέστο μαϊντανού. Σε αυτή την κατηγορία των καθημερινών εκπλήξεων ανήκουν και τα επόμενα: Απρόσμενα ευχάριστο και νόστιμο είναι το καλαμάρι γεμιστό με μους γαρίδας, σος λεμόνι, μαστίχα, πράσινο πιπέρι και φάβα Φενεού. Στο κεφάλαιο στεριά, το φιλέτο μοσχάρι έρχεται σωστά ψημένο, εμπλουτισμένο με μους από συκωτάκια κοτόπουλου, τρούφα, λιαστή ντομάτα και καβουρδισμένο φουντούκι σε πουρέ πατάτας. Must taste κεφάλαιο αποτελούν στα ζυμαρικά το στριφτούδια με κιμά και στα εναλλακτικά σουβλάκια καλαμάκια τα απίθανα ψημένα χταπόδι- σαλάδο και γαρίδες – νούμπουλο.

Στην ενότητα των cocktail ο Σπύρος Κερκύρας δίνει ρεσιτάλ με ένα σερί ευφάνταστων και απόλυτα καλοκαιρινών ποτών, που συνδυάζονται με τα πιάτα και διευρύνουν το μεσογειακό ταξίδι . Στις συνταγές μπαίνουν όλα τα αγαπημένα φρούτα εποχής, αναμιγνύονται με τα summer spirits και απογειώνονται με φρέσκους χυμούς και βότανα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της πειραγμένης Pina Colada, με ρούμι όπου έχουν εμβαπτιστεί λάιμ, ρούμι με καρύδα, πουρέ από ψημένο φρέσκο ανανά, χυμό ginger και coco lopez cream. Μια άλλη παραλλαγή κλασικού, είναι το Curious Case Negroni, με gin,Campari με φράουλες, πιπέρι με ροζ γκρέιπφρουτ και blend από γλυκά βερμούτ. Σίγουρα όταν το δοκιμάσεις θέλεις επανάληψη.

Τα πρωτοποριακά μιξαρίσματα είναι πάρα πολλά. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει το Sea Drops (σάκε με φύκια nori, gin, soya και Mirin shrub). Συνολικά τα signature cocktails είναι δεκατέσσερα και το κάθε ένα αποτελεί μια ιδιαίτερη πρόταση, που συνδυάζει μελετημένες και σοφιστικέ νότες, με πολύ ευχάριστη και ευκολόπιοτη επίγευση. Σε αυτά μπαίνει εμβόλιμα μια μικρή λίστα από champagne cocktails. Συμβουλή · ζητήστε να κάνετε pairings ανάμεσα στα πιάτα και στα cocktails