ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Catch»: ένα boutique γαστρονομικό food hall στη Σαντορίνη

Από -
«Catch»: ένα boutique γαστρονομικό food hall στη Σαντορίνη  - Χρυσοί Σκούφοι

Είναι γνωστή η αγάπη του πολυτελούς ξενοδοχειακού ομίλου της Σαντορίνης Andronis για τη γαστρονομία. Από τον Hervé Deville του λονδρέζικου «Sketch» και τον Arnaud Bignon μέχρι τον Αθηναγόρα Κωστάκο και τον Παναγιώτη Γιακαλή, μια πλειάδα Ελλήνων και ξένων σεφ προσκλήθηκαν στο φετινό γαστρονομικό του φεστιβάλ, ενώ πολύ υψηλές επιδόσεις κατέγραψε και ο Παύλος Κυριάκης παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη στο βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο «Lycabettus Restaurant» στο «Andronis Luxury Suites».

Το «Catch» είναι το πρώτο δείγμα γραφής του ομίλου μακριά από τον κεντρικό πεζόδρομο της Οίας, μαζί με την όμορφη boulangerie «iFeel» από την άλλη μεριά της μικρής πλατείας κοντά στα λεωφορεία, όπου παρασκευάζονται καθημερινά ιδιαίτερα ψωμιά και άλλα snacks. Υπηρετεί ένα μάλλον πρωτότυπο concept. Αν έπρεπε να βρω έναν όρο για να το περιγράψω θα το χαρακτήριζα ως ένα boutique γαστρονομικό food hall, με ποιοτικές προτάσεις για διαφορετικές διαθέσεις.

Κοιτάζοντάς το, από την αριστερή μεριά έχει ένα burger outlet για όσους επιθυμούν να τσιμπήσουν street food στα γρήγορα, ενώ στα δεξιά απλώνεται η πολύ στιλάτη patisserie με γλυκά γαλλικού ύφους (όπως λ.χ. η τάρτα σουφλέ σοκολάτας με μους από σοκολάτα γάλακτος αρωματισμένη με τόνκα), σαν μικρά κοσμήματα κλεισμένα σε πολυτελείς προθήκες και ποιοτικούς καφέδες που ασπάζονται το λεγόμενο Τρίτο Κύμα και τις τεχνοτροπίες του, όπως η κρύα απόσταξη.

Ανάμεσα τους, ένας εντυπωσιακός διάδρομος με δοκάρια σε ελικοειδείς σχηματισμούς, οδηγεί στο πολύ ατμοσφαιρικό bar-restaurant, το οποίο παίζει σε διπλό ταμπλό: περιμετρικά της μπάρας για όσους προτιμήσουν την περίκλειστη αυλή ή φουλ του ρομάντζου, για όσους ανέβουν τα σκαλοπάτια μέχρι την ταράτσα, κοιτώντας κατάματα το ηλιοβασίλεμα.

Το μενού που προτείνει ο Δημήτρης Κατσάνος, με θητεία στο «Sani Resort», έχει κυρίως θαλασσινό προσανατολισμό (δοκίμασα τα εξαιρετικά γλυκοφάγωτα χτένια με marshmallows από παντζάρι και αγιολί με σαφράν), ενώ από τα 6 signature cocktails της μπάρας την προσοχή μου τράβηξε το πολύ αρωματικό Medigroni, που μπολιάζει το κλασικό Negroni με μαστίχα, raspberry και Campari αρωματισμένο με λεβάντα και βατόμουρο.

Σημειώστε, τέλος, πως «iFeel» έχουμε από τα τέλη Ιουλίου και στην Αθήνα, σε all-day εκδοχή με τραπέζια στην οδό Καραϊσκάκη στου Ψυρρή, κάτω ακριβώς από τις τέσσερις σουίτες του επίσης ολοκαίνουργιου ξενοδοχείου «Andronis Athens».