ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο νέος θησαυρός του Metaxa λέγεται «Angels Treasure»

Από -
Ο  νέος θησαυρός του Metaxa λέγεται «Angels Treasure» - Χρυσοί Σκούφοι

Η δοκιμή του Angels είναι μια εμπειρία συναρπαστική που αποτυπώνεται, χωρίς υπερβολές σε κάθε μας αίσθηση. Ακόμα νιώθω να σκάνε στον ουρανίσκο μου, οι φλούδες πορτοκαλιού, ντουέτο με αποξηραμένα δαμάσκηνα και βερίκοκα… και καθώς τα απολαμβάνεις, ακολουθούν εκρήξεις από αγαπημένα γλυκά μπαχαρικά, βλέπε κανέλα, μοσχοκάρυδο και γαρύφαλλο, αγκαλιασμένα από τις υπέροχες νύξεις του ξύλου, που εκφράζονται κομψά με νότες σοκολάτας, καραμέλας βουτύρου και βανίλιας. Το Metaxa Angels χαϊδεύει το στόμα, με ένα άγγιγμα βελούδινο και την ίδια στιγμή πλούσιο γεμάτο θέρμη, από τις νότες των εσπεριδοειδών, των πιπεριών και του καπνού. Αυτή η σύνθετη γεύση, παραμένει επίμονα και εξελίσσεται συνεχώς για να αφήσει στο τέλος μια ωραία επίγευση νεραντζιού ζευγαρωμένου με γλυκά μπαχαρικά. Το πολύτιμο υγρό, φυλάσσεται σε μια εντυπωσιακή και φινετσάτη φιάλη, με καμπύλες, που παραπέμπουν σε φτερά αγγέλων και πώμα που αναπαριστά μια σταγόνα.

Ο εμβληματικός οίκος Metaxa, πρόσθεσε στην οικογένεια του, ένα εκλεκτό ποτό, διατηρώντας το αναγνωρίσιμο κομψό στυλ και ανεβάζοντας τον πήχη ακόμα πιο ψηλά. Όπως μας αποκαλύπτει και ο δημιουργός, ο Metaxa Master Κωνσταντίνος Ράπτης, το μυστικό γι αυτόν τον υγρό θησαυρό, βρίσκεται στα κελάρια του οίκου. Καθώς το spirit ξεκουράζεται στα βαρέλια, μέσω της διαδικασίας εξάτμισης, το νερό και το οινόπνευμα, ξεγλιστράει από τους πόρους. Σε συνθήκες υψηλής υγρασίας εξατμίζεται περισσότερο οινόπνευμα από ότι νερό, αφήνοντας ένα ποτό με χαμηλότερο αλκοολικό βαθμό.

Αυτό που ξεφεύγει από το βαρέλι είναι γνωστό ως το Μερίδιο των Αγγέλων. Στα κελάρια του Metaxa, το φαινόμενο αυτό, συμβαίνει λίγο διαφορετικά. Στη περίπτωση τους, η υγρασία είναι πολύ χαμηλή, με αποτέλεσμα να χάνεται περισσότερο ποσοστό από το νερό και έτσι να μένει πίσω ένα πιο συμπυκνωμένο spirit με υψηλότερο αλκοολικό βαθμό, εντονότερα αρωματικά χαρακτηριστικά και πιο πληθωρικό στόμα. Τελικά αυτοί που είναι ριγμένοι είναι οι Άγγελοι. Το Angels Treasure είναι αριστουργηματικό spirit και δεν είναι τυχαίο ότι ήδη σαρώνει σε διεθνείς διαγωνισμούς.