ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Beefeater Burrough’s Reserve»: Όταν το gin κάνει την επανάστασή του!

Από -
«Beefeater Burrough’s Reserve»: Όταν το gin κάνει την επανάστασή του! - Χρυσοί Σκούφοι

Επιτέλους κυκλοφορεί το «Beefeater Reserve», μια νέα premium εκδοχή, που πάει το γνωστό spirit ακόμα παρακάτω, παλαιώνοντας σε βαρέλια του μοναδικού απεριτίφ Jean de Lillet.

Την πρώτη φορά που το δοκίμασα είχα τα μάτια κλειστά… Έσκασε λοιπόν στη μύτη αμέσως μια παρέλαση από γοητευτικά βότανα, πεύκο, ευκάλυπτο, κέδρο, φασκόμηλο, χαμομήλι, πασπαλισμένα με αποξηραμένα εσπεριδοειδή, βανίλια και πιπέρι. Σε δεύτερη ανάγνωση άρχισαν να εξελίσσονται και να κυριαρχούν οι νότες των μπαχαρικών, της κανέλας και του γαρύφαλλου, μαζί με ένα ωραίο και ώριμο ροδάκινο. Στο στόμα η κάθε γουλιά είναι ζεστή, γεμάτη και βουτυρένια. Το βαρέλι έρχεται μπροστά με τα χαρίσματα του και χαϊδεύει τον ουρανίσκο μαλακά με γλυκά μπαχαρικά. Αν δεν ανοίξεις τα μάτια, δύσκολα ψηφίζεις ότι δοκιμάζεις gin και όχι ένα upper class φινετσάτο malt.

Το «Beefeater Burrough’s» είναι ένα « ασυνήθιστο» gin, που μπορείς να σερβίρεις στο ποτήρι σου σκέτο, ή με λίγο πάγο και να το απολαύσεις σιγά-σιγά, αφήνοντας τις αισθήσεις σου να νοιώσουν τα μη παραδοσιακά, ανανεωμένα και εμπλουτισμένα αρωματικά χαρακτηριστικά του.

Δημιουργείτε σύμφωνα με αυθεντική συνταγή του 1860 από επιλεγμένα 9 αρωματικά συστατικά και αποστάζεται σε δικό του χάλκινο άμβυκα χωρητικότητας μόλις 268 λίτρων. Μετά την απόσταξη ωριμάζει για αρκετές εβδομάδες στην αποθήκη του αποστακτηρίου και εμφιαλώνεται σε μια εντυπωσιακή στρογγυλή και ανάγλυφη φιάλη, που επίσης δεν παραπέμπει σε gin packaging .