ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καπνός από τις νέες premium Sierra Milenario τεκίλα

Από -
Καπνός από τις νέες  premium Sierra Milenario τεκίλα - Χρυσοί Σκούφοι

Η τεκίλα «Sierra», από το Jalisco, ανήκει στις αγαπημένες τεκίλες των agave-lover σε όλο τον κόσμο, και δεν σταματάει ποτέ να ανανεώνεται και να ανεβάζει το πήχη. Αυτή τη φορά έκανε ένα από τα πιο εντυπωσιακά λανσαρίσματα παρουσιάζοντας πριν από λίγες μέρες ταυτόχρονα σ όλη την υφήλιο, την νέα premium σειρά της με τίτλο «Concrete Jungle Luxury» και τα μπουκάλια τους, εμπνευσμένα από την πυραμίδα του ήλιου στο Μεξικό.

Πρώτη στη σειρά η Milenario Blanco, ή αλλιώς «Snake» δημιούργησε τις καλύτερες εντυπώσεις με τέτοια πολυπλοκότητα και αρμονία που διαθέτει. Αρωματικά ντουέτα με φλούδες λεμονιού και περγαμόντου, μπερδεύονται με άλλα ζευγάρια σαν τον ανανά με το πιπέρι, τον καπνό με πεπόνι σε κάθε πληθωρική, βελούδινη γουλιά, με μετρημένες αλμυρές, όξινες και γλυκές νότες. Ακολουθεί η Milenario Reposado με το χαρακτηριστικό όνομα «Jaguar» και αμέσως αλλάζει την αρωματική και γευστική ατμόσφαιρα προσθέτοντας στο σκηνικό ωραίες νότες βανίλιας ενισχυμένες με μέλι και έντονα βότανα. Επόμενη η Anejo-«Monkey» και αποτελεί ξεχωριστό premium κεφάλαιο με αβανταδόρικα αρώματα κερασιού, βατόμουρων, καραμέλας βουτύρου και μιας αναπάντεχης τροπικής έκπληξης μάνγκο στην επίγευση. Μετά φυσικά έρχεται η Extra Anejo ή «Eagle», δυναμική και συναρπαστική με αρωματικά και γευστικά highlights της σοκολάτα, καραμέλα βουτύρου, καφέ, κόκκινα φρούτα και ginger. Τελευταία, και ενότητα από μόνη της ,είναι η Milenario Fumado, με σήμα κατατεθέν τον «Crocodile». Πρόκειται για την πρώτη καπνιστή τεκίλα σε όλον τον κόσμο… και είναι καταπληκτική. Θυμίζει το Mescal, αλλά είναι πιο φινετσάτη, με κομψά αρώματα καπνού ενσωματωμένα στις χάρες τις αγαύης.

Αξίζει να πειραματιστούμε μαζί τους. Η Blanco πάει πολύ στην μαργαρίτα και συνοδεύει άνετα ένα λιπαρό ψάρι. Η Reposado φλερτάρει με γλυκόξινα πιάτα, η Anejo είναι ιδανική για old fashioned cocktail, την extra Anejo καλό είναι να την χαιρόμαστε straight, ενώ η Fumado ταιριάζει με καπνιστά ψάρια και κρέατα ή μπαίνει σε κλασικά κοκτέιλ τεκίλα δίνοντας τους καπνιστό αέρα.