ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το «Γυμνό» εστιατόριο θα ξανανοίξει στο Λονδίνο!

Από -
 Το «Γυμνό» εστιατόριο θα ξανανοίξει στο Λονδίνο! - Χρυσοί Σκούφοι

Μετά το τεράστιο σουξέ το πρώτο naked restaurant της βρεταννικής πρωτεύουσας ετοιμάζεται να ξανανοίξει.

Μετά από 46.000 αιτήσεις που στριμώχτηκαν στην waiting list του «The Bunyadi» του πρώτου γυμνού εστιατορίου στο Λονδίνο ο δημιουργός του, πετυχημένος conceptάς Seb Lyall σκέπτεται πολύ σοβαρά να του εξασφαλίσει μόνιμη στέγη στη βρεταννική πρωτεύουσα. Στο αποχαιρετιστήριο post του στη σελίδα του εστιατορίου στο Facebook έγραψε μάλιστα ότι μπορεί προηγουμένως να το περιοδεύσει σε μερικές ευρωπαϊκές πόλεις. Οι κριτικές που πήρε από αυτούς που κάθισαν στα τραπέζια του είναι πολύ θερμές. « Μη ξέροντας τι ακριβώς να περιμένουμε εκπλαγήκαμε και ευχαριστηθήκαμε πολύ τελικά την εμπειρία μας. Το φαγητό ήταν ανοιχτόμυαλο και η ατμόσφαιρα δεν έμοιαζε με τίποτε άλλο». « η έξαψη που υπήρχε στον αέρα ήταν αντάξια του θορύβου που είχε προκαλέσει».

« Μαζί με τη γύμνια(προαιρετική) και τα ωμά φαγητά, έρχεται και η απαγόρευση των κινητών και των φωτογραφικών μηχανών. Ποτέ δεν είχα πιο άνετη εμπειρία δείπνου σε εστιατόριο και το πιο σημαντικό, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι το ωμό φαγητό θα ήταν τόσο καλό!». «Δεν υπήρχε αμηχανία, ούτε χαχανητά, δεν υπήρχε ανησυχία, υπήρχε απλά απαλό κολακευτικό φυσικό φως των κεριών, αισθαντική μουσική, θυμίαμα και μια βαθιά αίσθηση ελευθερίας και καλοπέρασης. Δεν υπήρχε ωμότητα, ούτε σεξισμός, κανείς δεν κοίταζε επίμονα των άλλων».

Τον είχαν διαμορφώσει πολύ έξυπνα τον χώρο, καθώς μέσα στο ημίφως και με τα διαχωριστικά μπαμπού ανάμεσα στα τραπέζια, μόνο τα πρόσωπα του κόσμου φαίνονταν και αχνά το φαγητό. Η εικόνα στο έμπα ήταν σαν σε πολυτελές spa, όπου έβγαζες τα ρούχα σου και φόραγες παντόφλες και μπουρνούζι, και μετά έπινες ένα ποτό στο μπαρ. Έπειτα περνούσες στα ενδότερα, αποφασίζοντας αν θα διαλέξεις να μείνεις και να φάς με το μπουρνούζι σε άλλη αίθουσα. Το ίδιο το φαγητό τώρα ήταν κι αυτό «γυμνό» αφού σερβίρονταν συνθέσεις ωμών βιολογικών υλικών που δεν είχαν περάσει καθόλου από τη φωτιά. τα μενού ήταν 3 ή 5 πιάτων, για χορτοφάγους η μη, και οι προτάσεις όντως πρωτότυπες.

Στέικ ταρτάρ μαριναρισμένο σε ραβέντι τουρσί με wasabi mayo, μαύρη ντομάτα και μαλαισιανό tempeh με miso φουντουκιού, φέτα με σορμπέ καρπούζι και ξερό δυόσμο, σύκα και βελούδινη κρέμα αβοκάντο με κακάο σερβιρισμένη με crumble φουντουκιού-μοσχοκάρυδου πασπαλισμένα με αλάτι βανίλιας. Σ όλο τον κόσμο το περιμένουν να ξανανοίξει πώς και πώς…