ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Αrnaud Bignon επιστρέφει (για μια μέρα) στη Σπονδή!

Από -
Ο Αrnaud Bignon επιστρέφει (για μια μέρα) στη Σπονδή!  - Χρυσοί Σκούφοι

Δεν ξέρω αν είναι ευρύτερα γνωστό, όταν, όμως το 1994, ο Απόστολος Τραστέλης πρωτοαποφάσισε να ασχοληθεί με το χώρο του φαγητού, είχε στο μυαλό του να φτιάξει μια… μπιραρία. Ευτυχώς τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ διαφορετικά. Ο χώρος στο Παγκράτι, μετά τη γνωριμία του επιχειρηματία με τον Άρη Τσανακλίδη, έγινε εστιατόριο αξιώσεων. Έγινε και «σχολείο» για πολλούς Έλληνες σεφ. «Μια τρέλα, ένα όνειρο» (όπως το έχει περιγράψει ίδιος ο επιχειρηματίας) που έμελλε να σφραγίσει τη γαστρονομική ιστορία της Αθήνας. Σελίδες επί σελίδων έχουν γραφτεί για την σύγχρονη γαλλική κουζίνα της – με συνεχείς βραβεύσεις με Χρυσoύς Σκούφους και αστέρια Michelin– «Σπονδής», που γιορτάζει φέτος τα είκοσί της χρόνια με ένα γαστρονομικό φεστιβάλ διαρκείας, το οποίο φέρνει στην Αθήνα σημαντικές προσωπικότητες της διεθνούς σκηνής.


Μετά από τους Εric Frechon (τρία αστέρια Michelin στο «Epicure» του ξενοδοχείου Bristol) και Emmanuel Renaut (τρία αστέρια στο «Flocons de Sel»), επόμενος guest είναι, στις 6/11, ο Arnaud Bignon, για την καριέρα του οποίου η «Σπονδή» στην κουζίνα της οποίας έμεινε για έξι χρόνια, ήταν σημαντικός σταθμός. Χάρη σε εκείνον οι Αθηναίοι λάτρεις της γαστρονομίας έβαλαν στην γευστική τους αρχειοθήκη μερικά αλησμόνητα πιάτα^ επί των ημερών του, το 2008, πήρε το εστιατόριο το δεύτερό του αστέρι Michelin. Ο Γάλλος σεφ, που πλέον έχει έδρα το (επίσης διάστερο) «Τhe Greenhouse» στο Mayfair του Λονδίνου, με αφορμή το γαστρονομικό φεστιβάλ θα ξαναπεράσει το κατώφλι του εστιατορίου του Παγκρατίου για να παρουσιάσει ένα μενού (€ 130 το άτομο) που ξεδιπλώνεται σε επτά στάδια: Ρύζι με μαρούλι της θάλασσας, μύδια, πράσινο κάρυ, με σέλερι, γουασάμπι και μιμολέτ, Τοπιναμπούρ με καρύδα, Φουαγκρά με καρπό κακάο, κυδώνι και αντίβ, Χριστόψαρο με βαντουβάν, κολοκύθα και λεμόνι, Πάπια με γλυκόριζα, κίτρινο παντζάρι και κόκκινο κρεμμύδι, Καλαμπόκι, λέμονγκρας, τσίλι και λάιμ, και Σοκολάτα με δαφνόφυλλο και αχλάδι. Είναι μια μετάκληση με συγκινησιακή χροιά για αρκετούς, όποτε, όσοι… πιστοί Bignon-ικοί, εξασφαλίστε εγκαίρως το τραπέζι σας.