ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πως αλλάζει η εικόνα της Ελλάδας από την τάρτα αυγοτάραχου με λευκή σοκολάτα του «Funky Gourmet»!

Από -
Πως αλλάζει η εικόνα της Ελλάδας από την τάρτα αυγοτάραχου με λευκή σοκολάτα του «Funky Gourmet»!  - Χρυσοί Σκούφοι

Όταν αυτή η εξαιρετική δημιουργία ξετρελαίνει τους Ελβετούς γκουρμέ, η Ελλάδα ανεβαίνει στα μάτια τους.

Στο γαστρονομικό Φεστιβάλ The Epicure που διοργανώνει εδώ και 3 χρόνια το πρεστιζάτο ξενοδοχείο «Dodler» στη Ζυρίχη προσκάλεσαν ανάμεσα σε διάσημους 3άστερους και 2άστερους σεφ της Ευρώπης στη φετεινή του εκδήλωση την Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και τον Νίκος Ρούσσο από το «Funky Gourmet» «Μας είχαν προτείνει να συμμετάσχουμε και πρόπερσι αλλά λόγω της εγκυμοσύνης μου δεν μπορούσαμε να πάμε, κι έτσι συμμετείχαμε φέτος» μου λέει η Γεωργιάννα. «Είχαν απορίες για μας, δεν μας ήξεραν ˙ στο δείπνο του 3αστερου Pascal Barbot οι διπλανοί μας μας ρώτησαν «πως και σας κάλεσαν να συμμετάσχετε στην εκδήλωση είσαστε φίλοι του σεφ του ξενοδοχείου;» κι όταν τους απαντήσαμε όχι, σχολίασαν «τότε πρέπει κάποιος να σας εκτιμάει πολύ». Από την άλλη μεριά ακούγαμε και σχόλια, όχι κακοπροαίρετα περισσότερο με χιούμορ, του τύπου «Ά, ήρθαν οι Έλληνες να μας πάρουν τα λεφτά, τα χουμε δώσει όλα…» . Πριν την εκδήλωση τα σχόλια για μας ήταν συμβατικά «Ά, οι Έλληνες…», μετά όμως ήταν εμφατικά και με θαυμασμό». Αναρωτιέμαι τι συνέβη και ιδού τι μαθαίνω.

«Στην εκδήλωση ήμασταν δέκα εστιατόρια στο ballroom του ξενοδοχείου, το καθένα είχε το δικό του σταντ όπου σέρβιρε τη σπεσιαλιτέ του και το κρασί που του ταίριαζε ˙ εμείς είχαμε διαλέξει την τάρτα αυγοτάραχο με λευκή σοκολάτα( σ.σ. άπαιχτη, φανταστική δημιουργία), συνοδεία Dom Perignon P2. Πριν αρχίσει η εκδήλωση μας ανέβασαν όλους τους σεφ σ ένα βάθρο και το χειροκρότημα σε μας που δεν μας ήξεραν ήταν πολύ μετρημένο. Στο φινάλε του event που μας ξαναπαρουσίασαν όμως έγινε χαμός όταν ανεβήκαμε, χειροκροτούσαν θερμά, σφύριζαν, φώναζαν αυθόρμητα.» Σημειωτέον ότι για να συμμετάσχουν στο Φινάλε της εκδήλωσης πλήρωσαν 1510 ελβετικά φράγκα(1393 € μαζί με το δωμάτιο και το spa). «Ήρθε στο σταντ μας ο Peter Knogl, σεφ του 3άστερου «Les Trois Rois», δεν ήξερα ποιος ήταν αλλά κατάλαβα από την αφοσίωση που έδειχνε όταν του παρουσιάσαμε το πιάτο μας ότι ήταν σεφ ˙ η ουρά ήταν τεράστια δεν προλαβαίναμε αλλά αυτός εξέταζε την τάρτα με το μικροσκόπιο. Ο κόσμος μας ρωτούσε «μπορούμε να πάρουμε άλλο ένα, είναι το 4ο που παίρνουμε!» και μας έδινε συγχαρητήρια». Η συμμετοχή μας στο EPICURE μας ανέβασε ψυχολογικά διότι συμμετείχαμε σε μια εκδήλωση με εξαιρετικούς σεφ εκπροσωπώντας την Ελλάδα, και τα σχόλια που πήραμε από τα media και τον κόσμο, ήταν ότι το δικό μας πιάτο ήταν από τα καλύτερα που παρουσιάστηκαν».