ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Bacardi Legacy…Στη δύνη των θρυλικών cocktails

Από -
Οι  Bartender   - Χρυσοί Σκούφοι
Οι Bartender

Ο ελληνικός διαγωνισμός του Bacardi Legacy ήταν θεατρικός και τα κοκτέιλ σούπερ.

Για μια ακόμα φορά ο διαγωνισμός bartending της Bacardi μας έβαλε σε θεατρικό mood, ντύνοντας το «Μικρό Παλλάς» με rhum σκηνικό όπου δέκα performers, οι καταξιωμένοι διαγωνιζόμενοι bartender, έπαιξαν το ρόλο τους, πολλές φορές με οσκαρικές προεκτάσεις, ανεβάζοντας το ενδιαφέρον κριτών και θεατών.
Κάθε διαγωνιζόμενος είχε στη διάθεση του επτά λεπτά για να σερβίρει το δικό του bacardi legacy cocktail και να κλέψει τις εντυπώσεις. Η παρουσίαση του Νίκου Τριανταφύλλου, από το «Noel», είχε θέμα τις καθημερινές μάχες που δίνουμε για να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα μας, ενώ ο Αργύρης Βενιαμίν («Upupa Epops») ξεκίνησε να μας εξιστορεί ένα παραμύθι με το cocktail του «Storyteller». Η Λορέτα Τόσκα («Theory Bar») έκανε μια έξυπνη κίνηση βάζοντας παγωτό στο ποτήρι για να κρατήσει δροσερό το μιξ ποτό της. Ο Θοδωρής Καϊσίδης («Mr Peackok»),έπαιξε με το Sembre Viva, το λουλούδι από τα Κύθηρα που εκφράζει την αιώνια ζωή.
Στη δεύτερη φάση οι ταλαντούχοι φιναλίστ χωρίστηκαν σε δυο ομάδες και μέσα σε πέντε λεπτά δημιούργησαν το Bacardi Original Daiquiri δίνοντας εξαιρετικό ρυθμό μέσα στο θέατρο .

Η κριτική επιτροπή
Η κριτική επιτροπή

Η επιτροπή, με τους Φρανκ Ντεντιέ ( νικητής Bacardi Legacy 2015), Tζαντ Μπαλούτ ( στην τριάδα των νικητών Bacardi Legacy 2015) και Θοδωρής Πυρίλλος ( επικεφαλής bartender του «A for Athens»), τα βρήκε δύσκολα μιας και τα cocktail ήταν πολύ ιντριγκαδόρικα και οι παρουσιάσεις και των δέκα είχαν φινέτσα και άποψη.
Τελικά πέρασαν στην επόμενη ενότητα του διαγωνισμού τους: Λορέτα Τόσκα, Νίκο Τριανταφύλλου, Θοδωρή Καϊσίδη και Θοδωρή Κωνσταντινίδη. Τώρα τους περιμένουν τα δύσκολα και ωραία! Θα πρέπει για τρεις μήνες να προωθήσουν το cocktail τους και να το κάνουν γνωστό στο κόσμο. Οι κινήσεις τους θα επικοινωνηθούν στον ημιτελικό της Νότιας Ευρώπης στη Μαδρίτη το Φεβρουάριο, και από εκεί ένας θα πάρει το εισιτήριο για τον διεθνή τελικό, που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο στο Βερολίνο.

Οι συνταγές των νικητών

*Νίκος Τριανταφύλλου

HERMANOS
40ml Bacardi 8
20ml Bacardi Carta Blanca
10ml Pedro Ximenez
10ml κόκκινο βερμούτ
10ml Triple Sec
1 δόση bitter βανίλια, κεράσι (Bob’s vanilla 70% Free Brother’s cherry 20%)

Εκτέλεση: τοποθετούμε όλα τα υλικά στο shaker, χτυπάμε καλά και σερβίρουμε.


*Λορέτα Τόσκα

SILVER LINING
50ml Bacardi Carta Blanca
15ml Triple Sec
20ml χυμό λάιμ
10ml μέλι
30ml παγωτό βανίλια

Εκτέλεση: όλα τα υλικά μπαίνουν στο shaker και το παγωτό και σερβίρεται με γαρνιτούρα μαύρο πιπέρι και δενδρολίβανο. .


*Θοδωρής Καϊσίδης

SEMBRE VIVA
60ml Bacardi Carta Blanca
20ml μέλι με μουστάρδα
15ml χυμό λάιμ
30ml χυμό mango

Εκτέλεση: χτυπάμε όλα τα υλικά στο shaker και σερβίρουμε με γαρνιτούρα το sembre viva

*Θοδωρής Κωνσταντινίδης

PHOENIX
60ml Bacardi Carta Oro
30ml Martini Riserva Speciale Rubino
20ml σπιτικό σιρόπι μέλι με θυμάρι
1 δόση Abbot’s bitters έλαια λεμονιού

Εκτέλεση: χτυπάμε όλα τα υλικά στο shaker και σερβίρουμε