ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η νέα φάση στο «Kool Life» έχει μοντέρνα comfort αύρα

Από -
Η νέα φάση στο «Kool Life» έχει  μοντέρνα comfort αύρα - Χρυσοί Σκούφοι

Σ αυτό το πολύ όμορφο εστιατόριο έπρεπε να φυσήξει φρέσκος γευστικός αέρας, κάτι που γίνεται με εγκάρδιο άρωμα Τσιοτίνη.

Είχε να μας απασχολήσει καιρό το «Kool Life», το πολύ όμορφο, ντηζαινάτο εστιατόριο του στυλάτου ξενοδοχείου «Life Gallery» με την αέρινη μοντέρνα αρχιτεκτονική του περιτριγυρισμένη από ωραία ψηλόκορμα πεύκα. Φέτος όμως εγκαινίασε την συνεργασία του με τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη ο οποίος επιμελείται πλέον το μενού του, και τα πρώτα δείγματα αυτής της εξέλιξης είναι ερεθιστικά. Υπάρχουν κάποιες πολύ ωραίες ιδέες που δοκίμασα και σας μεταφέρω τις δυνατότερες εντυπώσεις μου. Κορκότον ονομάζουν οι Πόντιοι τα σπασμένα δημητριακά και η κουζίνα φτιάχνει από καλαμπόκι, μια απαλή γήινη κρέμμα με μυρωδικά πολύ πιο ελκυστική από την πολέντα που έχουμε γευτεί μέχρι τώρα. Έχει πάνω της μια άλλη ραφινάτη κρέμα τυριού Μετσοβόνε που εκφράζει πολύ όμορφα την καπνιστή ιδιαιτερότητά του και οι δυο μαζί έχουν γεύση με πολύ ισχυρή γοητεία. Καλύτερο πιάτο απ όλα όσα δοκίμασα, ο τραχανάς με αρώματα θάλασσας.

Έρχεται σε μια απλή αλλά και προχωρημένη μαζί παρουσίαση σαν ένα πολύ όμορφο τοπίο με μπλε βρώσιμα άνθη, πορτοκαλί αχινό και διάφορα μυρωδικά ˙ η δε γεύση του al dente τραχανά, είναι αληθινή υπερνόστιμη βόμβα καθώς είναι δεμένος με πυκνή μπισκ και μέσα του ψιλοκομμένα καπνιστά μύδια να του δίνουν έξτρα γεύση, δημιουργώντας ένα υποδειγματικά comfort μοντέρνο φαγητό. Εξαιρετικά είναι και τα νιόκι πατάτας που μοιάζουν περισσότερο με ραφινάτα μπλίνι ˙ δίπλα τους μια παντσέτα ζημιά ψημμένη άψογα (μελωμένη, με πεντανόστιμο λιπάκι και αέρινα τραγανιστή) και τρίτος της παρέας μια ντελικάτη κρέμμα κολοκύθας συμπληρώνει όμορφα την σύνθεση. Δεν αποφεύγει κάποιες γκέλες η κουζίνα(παπαρδέλες με μπριάμ λαχανικών, κόκορας κοκκινιστός) αλλά υπάρχει το δυναμικό για τις δέουσες διορθώσεις.