ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το «Dome Real Cuisine» καλλιεργεί την υψηλή κρεοφαγία στη Θεσσαλονίκη.

Από -
Το «Dome Real Cuisine» καλλιεργεί την υψηλή κρεοφαγία στη Θεσσαλονίκη.  - Χρυσοί Σκούφοι

Κρεατοκατάσταση υψηλού επιπέδου με gourmet προσέγγιση στο καινούργιο εστιατόριο “Dome Real Cuisine” στο ξενοδοχείο “Nikopolis” στη Θεσσαλονίκη, που επιχειρείται για πρώτη φορά στην πόλη.

Βάση του μενού είναι οι ιδιαίτερες κοπές κρεάτων όπως οι striploin, picanha, skirt steak, prime rib eye, striploin και ράτσες εισαγωγής που μετράνε -Black Angus, Limousine, Wagyu, Kobe συν ντόπια «κοσμήματα» σαν το ημιάγριο κατσικάκι από τη Συκιά Χαλκιδικής. Ο ικανός executive chef του ξενοδοχείου Στέφανος Σταμίδης έχει στη διάθεσή του ωραία εργαλεία -έναν μαντεμένιο ξυλόφουρνο Bertha με βιολογικά κάρβουνα, και ξηραντήριο για dry agingτου κρέατος - συν τον βιολογικό λαχανόκηπο του «Nikopolis», και ξέρει να χειρίζεται το πολύτιμο υλικό του. Εξαιρετικά είναι επίσης και τα δικά του χειροποίητα αλλαντικά, από τα οποία ξεχωρίσαμε μια βελούδινη coppa di testa μαύρου χοίρου και μπρεζάολα από Black Angus Αυστραλίας με δυνατό άρωμα.

Πιάτα με χαρακτήρα είναι το μοσχαρίσιο καρπάτσιο «τατάκι» με σέλερι, μους γκοργκοντζόλα, βινεγκρέτ με μαύρη τρούφα και τραγανή κρέπα κι εσείς τρώτε ένα άψογο τεχνικά πιάτο με fusion διάθεση, και νοστιμιά που αγγίζει διακριτικά αλλά με επιμονή όλες τις επιμέρους γεύσεις –αλμυρό, γλυκό, ξιδάτο, πικρό για να καταλήξει σε umamiκορύφωση.
Σε άλλη λογική το ημιάγριο κατσικάκι στη θράκα, συνοδεύεται από ντολμάδες με κινόα και σαλτσούλα από γιαούρτι αρωματισμένο με κόλιανδρο. Μιλάμε για πραγματικό λουκούμι, με στοργικά χαϊδέματα από τα μπαχαρικά και την φίνα οξύτητα του αμπελόφυλλου που αποκαλύπτει επίπεδα βαθιάς νοστιμιάς και ωραίες εναλλαγές υφής σε κάθε μπουκιά.
Το εστιατόριο, σε δύο επίπεδα, είναι εντυπωσιακά κομψό και μοντέρνο, με λαμπερές επιφάνειες, γεμάτο φυσικό φως από το θόλο (Dome) απ΄ όπου παίρνει και το όνομά του. Έχει θέα στην τεράστια πισίνα του ξενοδοχείου και φρέσκα πράσινα χρώματα στη σάλα. ξενοδοχείο

Nikopolis Ασκληπιού 16-18, Πυλαία, Θέρμη, 2310 401000, 2310 401099