ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρωτότυπο menu-degustation συνοδεία μόνο κρασιού sherry στο «Scala Vinoteca»

Από -
Πρωτότυπο menu-degustation  συνοδεία μόνο κρασιού sherry στο «Scala Vinoteca» - Χρυσοί Σκούφοι

Το διάσημο ενισχυμένο κρασί από την Ανδαλουσία σε σόλο περφόρμανς την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στο wine-resto της οδού Σίνα.

Μπορεί να είναι ελαφρύ, κομψό και τραγανό (και δη ορεκτικότατο). Μπορεί να είναι και σκουρόχρωμο, πλούσιο, βελούδινα πολύπλοκο. Dry ή και γλυκό. Με πολλά διαφορετικά προφίλ, φινετσάτο και γοητευτικό, το sherry δεν είναι ένα μόνο ιδιαίτερο ενισχυμένο κρασί. Είναι… πολλά! Έχει λοιπόν επίσης πολλές δυνατότητες για παντρέματα με φαγητό. Με τους ισπανούς παραγωγούς να έχουν κάνει ποιοτικά άλματα, την εικόνα του ως ποτού/συστατικού κοκτέιλ να ανανεώνεται, και τη δημοφιλία του ανεβαίνει τόσο στα εστιατόρια όσο και στα μπαρ, το Sherry only δείπνο που διοργανώνουν το «Scala Vinoteca», σε συνεργασία με τα Cellier και τη Bitterbooze, την Πέμπτη 24/11, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να το γνωρίσετε καλύτερα. Ο Σταύρος Μουστάκας Οκταποδάς των Cellier και ο sherry educator (πιστοποιημένος από το Consejo Regulador de Jerez) Γιάννης Κοροβέσης θα μιλήσουν για τις κατηγορίες του σε ένα σουλάτσο από το ξηρό στο γλυκό κι από τα sherry που διατηρούν την φρεσκάδα τους μέχρι τα sherry βαθιάς παλαίωσης. Πιάτα και επιδόρπια του πολύ καλού σεφ του «Scala Vinoteca» Δημήτρη Κοντόπουλου με επιρροές από τη νότια Ισπανία θα ζευγαρώσουν με έξι διαφορετικές ετικέτες της Valdespino, μιας από τις παλαιότερες και πλέον παραδοσιακές bodegas του Jerez, στο ειδικό μενού. Ξεκινώντας από μια ελαφριά Manzanilla κι ένα κομψό Fino, θα περάσουμε σε Amontillado και dry Oloroso και στο φινάλε θα πιούμε Medium Oloroso και Pedro Ximenez. H βραδιά ξεκινά αυστηρά στις 8.30 μ.μ. και η τιμή του δείπνου είναι € 65 το άτομο.

Sherry only menu
Boullabaise από σφυρίδα με brandade croutons - Valdespino Manzanilla
Κροκέτα φρέσκιας καραβίδας με κονφί πράσινης ελιάς - Real Tessoro Fino
Αποξηραμένο φύλλο καπνού και φρέσκος τόνος, με απαλή σάλτσα σόγιας και ξύδι Jerez - Valdespino Amontillado Tio Diego
Σιγοψημένο ισπανικό χοιρίδιο Presa Ιberica σε βάση από ταχίνι και σελινόριζα, σάλτσα σιναπιού και καβουρδισμένα κάσιους - Valdespino Dry Oloroso Don Gonzalo VOS 20 ετών
Blinis με τσιμένι, υγρή gorgonzola και αχλάδι ποσέ σε κόκκινο κρασί - Valdespino Medium Oloroso VOS 20 ετών (Solera 1842)
Μους πικρής σοκολάτας Guanaja 70% πάνω σε ζελέ από Valdespino Isabela Cream Sherry - Valdespino Pedro Ximenez El Candado

Η παρουσία σας επιβεβαιώνεται με προαγορά στο eshop εδώ https://goo.gl/An8K1G, με κατάθεση σε τράπεζα (δείτε τους λογ/σμούς εδώ https://goo.gl/QqnQ8J), είτε περνώντας από ένα από τα καταστήματά Cellier.