ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Όσο απρόβλεπτη κι αν θα είναι ή εμπειρία του «Noma» στο Μεξικό άνοιξε σε μισή μέρα waiting list!

Από -
Όσο απρόβλεπτη  κι αν θα είναι ή εμπειρία του «Noma» στο Μεξικό άνοιξε σε μισή μέρα waiting list! - Χρυσοί Σκούφοι

Ούτε κονσέρτο των Rolling Stones να ήταν έγινε σε ελάχιστο χρόνο sold out το νέο pop-up του δανέζικου εστιατορίου.

Παρόμοιος χαμός έγινε και όταν το «Noma» μετακόμισε για ένα pop-up πέρυσι στο Σύδνευ με όλες τις θέσεις του πολυήμερου(10 εβδομάδων) event να κλείνονται σε 90 μόλις δευτερόλεπτα! Το pop-up στο Μεξικό θα κρατήσει για 7 βδομάδες(12 Απριλίου έως 28Μαίου) θα κοστίσει, κρατηθείτε, 600$ το άτομο και θα περιλαμβάνει ένα μενού πολλών πιάτων με τα κρασιά και τα μη αλκοολούχα ποτά που θα σερβιριστούν, νερό και καφέ, αλλά όχι τους φόρους και το σέρβις. Οι θέσεις λοιπόν γι αυτό το μενού που είναι ακριβότερο κατά 33% από της Αυστραλίας εξαντλήθηκαν σχεδόν αμέσως για τα Σαββατοκύριακα και μέσα σε μισή μέρα όσες απέμειναν! Είναι η 3η φορά που βγαίνει έξω από την έδρα του στην Κοπεγχάγη το ανακηρυγμένο 3 φορές καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο-η πρώτη ήταν στο Τόκυο- και ο τρόπος που έγιναν ανάρπαστες οι θέσεις αποδεικνύει το μέγεθος της δημοφιλίας του αλλά και την απήχηση που έχει πλέον στο παγκόσμιο στερέωμα η γαστρονομία.

Γιατί το «Noma» πάει στο Μεξικό; Πολλές φορές μου έχει μιλήσει με ενθουσιασμό ο René Redzepi γι αυτή τη χώρα που την θεωρεί σαν δεύτερη πατρίδα του, και πηγαίνει πολύ συχνά για διακοπές με την οικογένειά του. Είναι τρελαμένος με την ιστορία της και τις ατελείωτα μοναδικά ιθαγενή υλικά της. Γι αυτό το project ταξίδεψε πολλές φορές σ όλη τη χώρα μαζί με την Μεξικάνα πρώην sous chef του Rosio Sanchez γυρεύοντας εμπειρίες, πρώτες ύλες και συνταγές, για να δώσει σπέσιαλ τοπικό χρώμα στην κουζίνα που θα παρουσιάσει. Το εστιατόριο κάθε άλλο παρά κυριλέ θα είναι απ ότι φαίνεται με τους σερβιτόρους να φοράνε σορτς και σαγιονάρες, και να σερβίρουν στον υπαίθριο χώρο, στο Tulum –παληό σημαντικό λιμάνι των Μάγιας- « ανάμεσα στη ζούγκλα και την Καραϊβική, εκτεθειμένη στις παραξενιές του κλίματος αυτή η εμπειρία, θα είναι καυτή, αχνιστή και απρόβλεπτη» όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Redzepi προειδοποιώντας παράλληλα τους πελάτες του ότι τα καπρίτσια του καιρού θα είναι κομμάτι της εμπειρίας. Αν θέλετε μπορείτε να δοκιμάσετε την τύχη σας στην waiting list.