ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Groove» ή πως ο Βόλος εξελίσσεται σε σημείο αναφοράς στη σκηνή των μπαρ της Ελλάδας

Από -
«Groove» ή πως ο Βόλος εξελίσσεται σε σημείο αναφοράς στη σκηνή των μπαρ της Ελλάδας - Χρυσοί Σκούφοι

Αν πας στο Βόλο πρέπει οπωσδήποτε να περάσεις από το «Groove». Πίσω από την μπάρα του ο ξεχωριστός ιδιοκτήτης και bartender, Θανάσης Κουζιόκας, έχει δημιουργήσει εδώ και έντεκα χρόνια , ένα πραγματικό στέκι εμπειρία.

Ο χώρος κινείται ανάμεσα στο μοντέρνο και το funky σ αυτό το talk of the town bar, με την εντυπωσιακή ξύλινη μπάρα πάνω σ ένα κολάζ από πολύχρωμα πλακάκια και μια beautiful επιτοίχια κάβα. Χαζεύεις με την εξαιρετική συλλογή σε spirit, που ξεπερνάει τις εξακόσιες πενήντα ετικέτες και κρύβει πάρα πολλές σπάνιες εκπλήξεις και μερικά μοναδικά spirits, που έχει φέρει λάφυρα ο Θανάσης από ταξίδια του.

Οι ιδιοκτήτες του, o Θανάσης και o Κώστας σε κερδίζουν αμέσως με την φιλοξενία και τις γνώσεις τους. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο Θανάσης βγήκε πρώτος στον παγκόσμιο διαγωνισμό του Gin Mare. Όπως δεν είναι καθόλου τυχαία η συναρπαστική λίστα, που παίζει με επιτυχία σε αρκετά διαφορετικά στυλ cocktail. Πέρα από τα Virgin(ποτά χωρίς αλκοόλ) που είναι πολύ νόστιμα, τα κλασικά πρωταγωνιστούν με πολλές ευρηματικές παραλλαγές, που δείχνουν υψηλό επίπεδο, φαντασία και δημιουργικότητα. Δοκιμάστε τα Zombie 1 και 2 και οπωσδήποτε το Sazerac. Αξίζει να σταθείτε οπωσδήποτε στις διαφορετικές προτάσεις Negroni, με must taste το White και το Mediterranean. Αγαπημένη κατηγορία, που όπως φαίνεται έχει δοθεί έμφαση είναι τα bitters cocktail αλλά ρίχτε μια ματιά και στα Champagne μιξ που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.

Στο «Groove» όμως η εμπειρία είναι σφαιρική και ολοκληρωμένη αγγίζοντας και άλλα στοιχεία εκτός από τα ποτά. Στη περίπτωση του καφέ λ.χ., υιοθετούν τη λογική του λεγόμενου «Τρίτου Κύματος» προτείνοντας εξαιρετικές προελεύσεις. Οι επιλογές στο κρασί είναι ψαγμένες με ετικέτες από τον ελληνικό και ξένο αμπελώνα και οι μπίρες καλύπτουν όλα τα γούστα. Σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε την ευρηματική προσέγγιση σε μεζέδες , σε συνεργασία με τον Γρηγόρη Χέλμη του πολύ καλού νεοτσιπουράδικου «Μεζέν». Απλά και φρέσκα υλικά μπερδεύονται ευφάνταστα και παντρεύονται στη συνέχεια με spirit του μπαρ. Λόγου χάρη τα σύκα σε negroni και οι πένες με σολομό μαριναρισμένου σε Gin Mare.

Αυτές τις μέρες μαγειρεύουν ένα νέο πολύ ενδιαφέρον project. Στον επάνω χώρο έχουν δημιουργήσει μια πανέμορφη κουζίνα με σπιτική ατμόσφαιρα, όπου μπορεί να καθίσει μια παρέας οκτώ ατόμων. Για το «The House of Groove», όπως τον έχουν ονομάσει, έχει δουλευτεί ξεχωριστή λίστα ποτών, cocktails και φαγητών, που θα ετοιμάζονται εκείνη την ώρα μπροστά μας, με οικοδεσπότη τον ταλαντούχο Θανάση.

Η φήμη του «Groove» ξεπερνάει τον Βόλο, υψώνοντας ψηλά τη σημαία του fine drinking, επιβεβαιώνοντας τον μεγάλο δυναμισμό της μπαρίστικης σκηνής της πόλης.