ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η προχωρημένη μαγειρική κοκτέιλ του «The LAB Bar», στη Θεσσαλονίκη.

Από -
Η προχωρημένη μαγειρική κοκτέιλ του «The LAB Bar», στη Θεσσαλονίκη. - Χρυσοί Σκούφοι

Η δοκιμασμένη ομάδα του «Spinte The Whisky bar» μαγειρεύει τα υλικά των κοκτέιλ της στην Καλαμαριά μ ένα πρωτοποριακό tiki bar.

To «Τhe Lab Bar», δεν εστιάζει στο ουίσκι όπως το αδελφάκι του το «Spinte The Whisky bar», δείχνει όμως ιδιαίτερη αδυναμία στο ρούμι, ενδιαφέρεται για το καλό καφέ, εκπαιδεύει τους πελάτες στο ελληνικό κρασί και φλερτάρει με νόστιμα πιάτα.

Όσον αφορά την cocktail collection, που υπογράφει ο πολλάκις βραβευμένος και ταλαντούχος bartender Αλέξανδρος Σουρμπάτης, έχει σαφώς προσανατολισμό στις tiki συνταγές. Η προσέγγιση τους όμως είναι πολύ δημιουργική. Δικαιολογώντας την ονομασία «The Lab», αρκετά από τα cocktails έχουν υποστεί επεξεργασία και « μαγείρεμα». Μια τέτοια εξαιρετική περίπτωση είναι η «Paloma», που γίνεται εξ ολοκλήρου στην κουζίνα μαγειρεύοντας φρούτα μαζί με μπαχαρικά, με την μέθοδο sous vide. Το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικό με υψηλότερες αρωματικές εντάσεις και απρόσμενο πικάντικο τελείωμα. Στην ίδια κατηγορία, ένα μιξ που κλέβει τις εντυπώσεις και πραγματικά δεν το περιμένεις, είναι το Daiquiri φράουλα, με μαγειρεμένο σιρόπι μουστάρδας ˙ το πόσο δε ταιριάζει η μουστάρδα με την φράουλα είναι τεράστια έκπληξη. Για όσους αγαπάνε το Negroni, στο «The Lab», θα δοκιμάσουν την υπέροχη εκδοχή του «Mediterranean Negroni». Εδώ οι φράουλες σιγομαγειρεύονται σε μείγμα μαστίχας Skinos και κόκκινου βερμούτ. Στα οπωσδήποτε πρέπει να προστεθεί το πρωτότυπο «The Blinker», με βασικό συστατικό την σίκαλη αναμειγμένη με σπιτική μαρμελάδα κόκκινων φρούτων και φρέσκο χυμό γκρέιπφρουτ που είναι πολύ δροσιστικό. Φυσικά στη λίστα πρέπει να μπουν τα «Zombie» και «Singapore Sling»..

Στην ενότητα του καφέ, πρέπει να δοκιμάσετε το ειδικό The Lab χαρμάνι. Προέκυψε μετά από πολλές δοκιμές και έχει ένα απίστευτα πολύπλοκο αρωματικό προφίλ με αρώματα μήλου και ανανά όπου σκάνε με ένταση οι νότες των μπαχαρικών και της καραμέλας βουτύρου. Η επίγευση του είναι φινετσάτη και πλούσια σε νύξεις σοκολάτας και ξηρών καρπών.

Σημαντικό ρόλο στο «The Lab,» παίζει το κρασί. Ο head bartender, Γιώργος Μανδραβέλης, απόφοιτος του WSET, έχει κάνει μια πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή κρασιών από τον ελληνικό αμπελώνα, με μερικές ιδιαίτερες διεθνείς προσθήκες. Κάθε Πέμπτη τρέχει αφιέρωμα σε κάποιο κτήμα και οι ετικέτες του παντρεύονται με τα κατάλληλα τυριά, από όλον τον κόσμο. Η υψηλή συνολική εμπειρία στο «The Lab», ολοκληρώνεται με τις tapas προτάσεις του Μιχάλη Μωραίτη, που προτείνει νόστιμες κλασικές γεύσεις με αβανταδόρικες fusion επιρροές. Αξίζει να δοκιμάσετε τα ζουμερά σουβλάκια γαρίδας σε μαρινάδα anticucho καθώς και τις αρωματικές baby πατάτες με κατίκι Δομοκού και avruga.  

Το «The Lab», είναι από τα bar, που πήραν το ρίσκο να ανοίξουν σε μια περιοχή που είχε πεθάνει και να την ζωντανέψουν ξανά. Η έμπειρη ομάδα κέρδισε το στοίχημα με ψαγμένες προτάσεις που θέλουν απαιτητικούς ουρανίσκους.