ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βενιέρης, Γιακαλής, Καραθάνος και Χρονόπουλος για ένα διήμερο στη «Σπονδή»

Από -
Βενιέρης, Γιακαλής, Καραθάνος και Χρονόπουλος για ένα διήμερο στη «Σπονδή» - Χρυσοί Σκούφοι

Ένα δυνατό team ελληνικής γαστρονομίας, το οποίο απαρτίζεται από σεφ που έχουν συνεργαστεί τα προηγούμενα χρόνια με το εστιατόριο, επιστρέφει στην κουζίνα την Κυριακή 29 και την Δευτέρα 30/1 στο πλαίσιο του εορτασμού των 20ών γενεθλίων του.

Οι Γιώργος Βενιέρης (σεφ και ιδιοκτήτης του «Mr. Pug» στη Μύκονο), Παναγιώτης Γιακαλής («Μalabar» και «Patio» στο ξενοδοχείο «The Margi») και Νίκος Καραθάνος («Cookoovaya») καθώς και ο ζαχαροπλάστης Δημήτρης Χρονόπουλος έχουν όλοι περάσει σε διαφορετικές φάσεις από τη «Σπονδή» πριν τραβήξουν ο καθένας τη δική του πορεία. Με αφορμή τα 20ά γενέθλια του εστιατορίου του Απόστολου Τραστέλη, επιστρέφουν στην κουζίνα του για ένα διήμερο γαστρονομικό reunion. Την Κυριακή 29 και τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου μαζί με τον head chef Άγγελο Λάντο θα δημιουργήσουν από κοινού ένα μενού πέντε σταδίων (€ 80 το άτομο), υπογράφοντας καθένας από ένα πιάτο.

O Γιώργος Βενιέρης (αριστερά) και ο Παναγιώτης Γιακαλής
O Γιώργος Βενιέρης (αριστερά) και ο Παναγιώτης Γιακαλής

Ο «οικοδεσπότης» σεφ ξεκινά με λουκουμάδες με καπνιστό γάλα και νιόκι από παντζάρι σε κονσομέ horseradish και μετά αναλαμβάνει το καλεσμένο κουαρτέτο με κοτόπουλο με κίτρινο κάρι και πικρές μίνι μελιτζάνες και αφυδατωμένο ανανά (Βενιέρης), μπακαλιάρο σε κρούστα λιαστής ντομάτας με αγκινάρες και αβγολέμονο με μάραθο (Γιακαλής), μοσχαρίσια ουρά σε κρούστα από τραχανά με υφές τοπιναμπούρ και καφέ (Καραθάνος) και μια reglisse banane (Χρονόπουλος), ήτοι βελούδινη κρέμα λευκής σοκολάτας αρωματισμένη με γλυκόριζα, συνοδευόμενη από coulis μπανάνας-μοσχοκάρυδο, σταφίδες εμποτισμένες σε ρούμι και σορμπέ μπανάνας με λάιμ.

Ο Νίκος Καραθάνος (αριστερά) και ο Δημήτρης Χρονόπουλος
Ο Νίκος Καραθάνος (αριστερά) και ο Δημήτρης Χρονόπουλος

Μετά από την ελληνική αυτή… εμβόλιμη συμμετοχή, η συνέχεια θα γραφτεί με έναν ακόμη διεθνή star chef: επόμενος guest του φεστιβάλ «20 χρόνια Σπονδή», που ήδη έφερε στην Αθήνα τους περασμένους μήνες τους Εric Frechon, Emmanuel Renaut και Arnaud Bignon, θα είναι ο τριάστερος Pascal Barbot του περίφημου «L’ Astrance», οπότε οι γαστρολάτρεις της πόλης μπορούν να ετοιμάζονται για ένα ακόμη δείπνο-εμπειρία, στις 11 και 12 Φεβρουαρίου.

Πύρρωνος 5, Παγκράτι, 2107564021.