ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δύο σπάνιοι καφέδες με αστέρι Michelin από την Nespresso

Από -
Δύο σπάνιοι καφέδες με αστέρι Michelin από την Nespresso  - Χρυσοί Σκούφοι

Mε δύο σπάνιες premium ποικιλίες καφέ που διατίθενται αποκλειστικά σε εστιατόρια βραβευμένα με αστέρι Michelin, η Nespresso στηρίζει τη φετινή τελετή απονομής των βραβείων της ελληνικής γαστρονομίας και ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο το diner de gala των Χρυσών Σκούφων.

Μέχρι πολύ πρόσφατα ο καφές σήμαινε τη λήξη του γεύματος. Τώρα, αντιθέτως, η άφιξή του σημαίνει την αρχή ενός καινούργιου γύρου απόλαυσης σε επίπεδο τόσο γευσιγνωσίας όσο και art de la table. Οι coffee experts της Nespresso δημιούργησαν δύο μοναδικά μονοποικιλιακά είδη καφέ, τον Nepal Lamjung από τους πρόποδες των Ιμαλαΐων, έναν πλούσιο κι έντονο καφέ με απαλή βελούδινη υφή και φρέσκες νότες καβουρδίσματος, και τον Kilimanjaro Peaberry από την Τανζανία, έναν εξαιρετικά φρουτώδη καφέ.

Nepal Lamjung 
Μια πρόσφατη ιστορία - Ένας έντονος βελούδινος καφές 
Το φυσικό «σπίτι» του καφέ είναι η ζώνη γύρω από τον Ισημερινό, μεταξύ των Τροπικών του Καρκίνου και του Αιγόκερω, σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από τις 23 μοίρες από τον Ισημερινό. Κι όμως, μακριά από την πεπατημένη, στις 28 μοίρες βόρεια του Τροπικού του Καρκίνου στο Νεπάλ, σε υψόμετρο 1.100-1.600 μ., με θέα στις πλαγιές του μυθικού όρους Αναπούρνα, 3.200 αγρότες καλλιεργούν στις μικροσκοπικές φάρμες τους έναν εξαιρετικό καφέ 100% Arabica Bourbon σε απίστευτα μικρές ποσότητες. Η φήμη αυτού του ασυνήθιστου καφέ με την απαλή, στρογγυλεμένη γεύση, που ξεκίνησε την πορεία του μόλις το 1980, οφείλεται αφενός στο ιδιαίτερο κλίμα της περιοχής και αφετέρου στην αφοσίωση και τη βαθιά γνώση των καλλιεργητών. Όλη η διαδικασία της επεξεργασίας γίνεται με το χέρι, από το προσεκτικό μάζεμα του κόκκων μέχρι το διαχωρισμό του σπόρου από τον καρπό με χειροκίνητες μηχανές.

Kilimanjaro Peaberry
Μια παραξενιά της φύσης - Ένας φρουτώδης αρωματικός καφές 
Κάτω από την τριπλή κορυφή του όρους Κιλιμάντζαρο στην Τανζανία βρίσκεται η κατοικία μιας από τις πιο φίνες ποικιλίες καφέ Arabica σε ολόκληρο τον κόσμο. Το πιο ψηλό βουνό της Αφρικής είναι στην πραγματικότητα ένα γιγάντιο ανενεργό ηφαίστειο και η λάβα που κάλυπτε τις πλαγιές  του για χιλιάδες χρόνια έχει εμπλουτίσει το έδαφος με πολύτιμα ανόργανα στοιχεία, τα οποία σε συνδυασμό με το κλίμα της περιοχής δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη αυτού του πλούσιου σε γεύση καφέ.

Σε ένα ποσοστό που φτάνει μόλις το 5% της σοδειάς, ο καρπός περιέχει όχι δύο όπως είναι το σύνηθες, αλλά μόνο ένα φασόλι καφέ, με αποτέλεσμα όλα τα θρεπτικά στοιχεία που προορίζονταν για τα δύο φασόλια να συγκεντρώνονται σε ένα και να το μετατρέπουν σε μια μικροσκοπική βόμβα υπέρτερης γεύσης. Ακριβώς από αυτόν το σπάνιο καρπό καφέ παράγεται ο exclusive Kilimanjaro Peaberry, με μια πολύπλοκη διαδικασία που αναδεικνύει το δυνατό, αρωματικά έντονο προφίλ του. 

Αυτές οι δύο νέες εξαιρετικές ποικιλίες καφέ είναι ειδικά σχεδιασμένες για να προσφέρουν γευστικές εμπειρίες υψηλού επιπέδου στα εστιατόρια που λάμπουν στη διεθνή γαστρονομική σκηνή, εισάγοντας τον καφέ στο γοητευτικό κόσμο της haute cuisine.