ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα αστέρια Michelin της Γαλλίας

Από -
 Yannick Alleno - Χρυσοί Σκούφοι
Yannick Alleno

Δις 3άστερος από φέτος ο Yannick Alleno, και πολλές νέες είσοδοι στην κατηγορία των δύο και του ενός αστεριού στον Guide Michelin France του 2017 που μόλις κυκλοφόρησε.  

Το μοντέρνο εστιατόριο «Le 1947» στο ξενοδοχείο «Cheval Blanc» στο διάσημο κοσμικό χιονοδρομικό χωριό του Courchevel στις γαλλικές Άλπεις , έχει μόλις 22 θέσεις. Φέτος ανέβηκε στην ανώτατη κλίμακα αξιών του οδηγού Michelin της Γαλλίας –η οποία αριθμεί πλέον 26 εστιατόρια– κάνοντας τον δημιουργικότατο 48χρονο Yannick Alleno, που διατηρεί τα τρία αστέρια του από το 2014 και για το «Alléno Paris au Pavillon Ledoyen» στους κήπους του Champs-Élysées, διπλά 3άστερο.

 Gordon Ramsay
Gordon Ramsay

Οι επιθεωρητές της Μichelin στον οδηγό του 2017 που μόλις κυκλοφόρησε, ανέβασαν δώδεκα νέα εστιατόρια στα 2 αστέρια, κι εδώ αξίζει να σημειωθεί η επιστροφή του σπουδαίου Marc Veyrat και του εστιατορίου του «Maison des bois» στο επίσης αλπικό Manigod, το οποίο είχε καταστραφεί από φωτιά το 2015 και ξανάνοιξε τις πόρτες του. Ευτυχισμένος όμως σίγουρα νοιώθει και ο Gordon Ramsay καθώς είναι ο μοναδικός Βρεταννός σέφ με δύο 2άστερα εστιατόρια στη Γαλλία μετά την βράβευση του «Le Pressoir d’Argent στο Bordeaux» ˙ το κακό παιδί της παγκόσμιας γαστρονομίας επιβεβαίωσε τη φήμη του δηλώνοντας «έπιασα τους Γάλλους στον ύπνο». Συνυπολογίζοντας και τα 57 νέα εστιατόρια με ένα αστέρι Michelin, τα αστέρια της Γαλλίας φτάνουν πλέον τα 616.