ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το πιο VIP κοτόπουλο στον κόσμο!

Από -
Το πιο VIP κοτόπουλο στον κόσμο! - Χρυσοί Σκούφοι

Η poularde de Bresse, η πιο νόστιμη πουλάδα στον πλανήτη ήρθε πλέον και στην Ελλάδα για να επιβεβαιώσει ότι αυτή η κότα έχει το ζουμί.

Είναι πάμπολλοι οι μεγάλοι σεφ που την λατρεύουν, και την μαγειρεύουν σχεδόν πάντα με απλό τρόπο, για να αναδεικνύεται η απαράμιλλη νοστιμιά της. Ο θρυλικός Paul Bocuse μάλιστα την έχει κάνει διάσημη ως "demi-deuil", με μαύρη τρούφα περασμένη κάτω από το δέρμα της. Η πουλάδα της Bresse ,το πιο διάσημο πουλερικό επί της γης εκτρέφεται εδώ και αιώνες στη μικρή πόλη της Βουργουνδίας Bresse, είναι προϊόν Π.Ο.Π. και η νοστιμιά του οφείλεται στον συνδυασμό ράτσας, εκτροφής και terroir.

Η ολόλευκη πουλάδα με τα γκρι-μπλε ποδαράκια μπορεί εύκολα να μετατρέψει ένα φαινομενικά απλό γεύμα σε απόλυτη γκουρμέ εμπειρία με τη ντελικάτη, απαλή σάρκα της, τόσο βαθιά νόστιμη, που δεν χρειάζεται τερτίπια για να αναδειχθεί. Η "βασίλισσα των πουλερικών, και πουλάδα των βασιλιάδων " κατά τον μέγα γαστρονόμο Brillat Savarin, μπαίνει εύκολα στο τραπέζι μας πλέον, καθώς την βρίσκουμε στο κρεοπωλείο-deli Carnicero (Ν. Ψυχικό και Ν. Ερυθραία). Την αναγνωρίζουμε εύκολα: "φοράει" πάντα ένα δαχτυλίδι με το όνομα του παραγωγού και συνοδεύεται από ετικέτα εγγύησης.