ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Diplomatico: Κορυφαίο ρούμι της Νότιας Αμερικής

Από -
Diplomatico: Κορυφαίο ρούμι της Νότιας Αμερικής  - Χρυσοί Σκούφοι

Ξετρελαίνει τους rhum lover, σαρώνει τα βραβεία, καινοτομεί!

Το αποστακτήριο του «Diplomatico», Destilerias Unidas South America, παράγει premium ρούμι εδώ και 53 χρόνια. Καθόλου τυχαίο, όταν χρησιμοποιεί την καλύτερη ποιότητα ζαχαροκάλαμου και συνεργάζεται με έναν από τους σημαντικότερους master blender, τον Tito Cardero.

Ειδικά την τελευταία δεκαετία σημειώνει μεγάλη επιτυχία στην παγκόσμια αγορά των ποτών, φιγουράροντας στις πρώτες θέσεις σημαντικών διαγωνισμών και στην κορυφή της λίστας κατανάλωσης των rhum lover. Οι mixologist σε όλο τον πλανήτη του δείχνουν καθαρά την προτίμηση τους, το τοποθετούν στην κάβα τους και πειραματίζονται ιδιαίτερα μαζί του σε ευρηματικά cocktail.

Η γκάμα των «Diplomatico», ξεκινάει από τη βασική σειρά και ανεβαίνει στην exclusive. Στην πρώτη κατηγορία δοκιμάσαμε δυο νέες ετικέτες, το «Planas» και το «Manuano», και οι δυο εξαιρετικές περιπτώσεις value for money.

Tο «Planas» είναι μεν λευκό, δεν μοιάζει όμως καθόλου με τα ρούμι της αντίστοιχης κατηγορίας επειδή είναι ιδιαίτερα πλούσιο και σύνθετο. Στη μύτη φλερτάρει με ελκυστικά αρώματα καρύδας και κακάο και συναρπαστικές νότες τροπικών φρούτων. Αξίζει να το δοκιμάσει κάποιος σε ένα πειραγμένο daiquiri.

To «Mantuano» είναι αποκάλυψη! Παλαιώνει για οκτώ χρόνια και το αποτέλεσμα είναι φανταστικό με αρώματα και γεύσεις σταφίδας, καραμέλας βουτύρου, δαμάσκηνου, βανίλιας και φλούδες εσπεριδοειδών .

Ανεβαίνοντας επίπεδο, δοκιμάζουμε ένα πολύτιμο απόσταγμα, το «Diplomatico Ambassador», που φέρει εξολοκλήρου την υπογραφή του Tito Cordero. Πρόκειται για ένα μείγμα 100% από δυνατά αποστάγματα, που παλαιώνουν για περισσότερο από δώδεκα χρόνια σε βαρέλια blend και στη συνέχεια για άλλα δυο σε βαρέλια από Pedro Ximenez Sherry. Αυτό το υπέροχο ρούμι πρέπει να το απολαύσεις αργά. Να το σερβίρεις σε ένα ποτήρι γευσιγνωσίας, να το αφήσεις να αναπνεύσει, να το στριφογυρίσεις στο ποτήρι πριν το μυρίσεις. Σε πλημμυρίζουν μυρωδιές καπνού, γλυκά μπαχαρικά, αποξηραμένα φρούτα και σοκολάτα πασπαλισμένη με μοσχοκάρυδο.