ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σπάνια deli του βυθού από τη Ρόδο

Από -
Σπάνια deli του βυθού από τη Ρόδο - Χρυσοί Σκούφοι

Αληθινό ενυδρείο γκουρμέ θαλασσινών έχουν ιδρύσει στην πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων. Μια μακαρονάδα με πεταλίδες γι απόψε παρακαλώ!

Αυτά τα βαζάκια είναι ικανά να ξετρελάνουν τους πιο φανατικούς λάτρεις των θαλασσινών. Πεταλίδες, νυχάκι (σπάνιο ροδίτικο όστρακο), πίνες, φούσκες, πορφύρες, σαλιγκαράκια της θάλασσας, αλλά και μαρινάτα φιλέτα ψαριών, όλα φρεσκοψαρεμένα από το Αιγαίο και παρασκευασμένα στο εργαστήριο της «Tsimas delicatessen», στην πόλη της Ρόδου. Ψυχή και ενορχηστρωτής της επιχείρησης, ο μοναδικός Μιχάλης Παντελής Γεωργουδιός, με καταγωγή από τη Σύμη, μεγαλωμένος σε οικογένεια δυτών.

Σεφ ο ίδιος, εκτός από τα τυποποιημένα του θαλασσινά, καθημερινά φιλετάρει, μαρινάρει ή φτιάχνει carpaccio με τις δικές του συνταγές τα ψάρια που θα διαλέξει. Ό,τι βγάζει η θάλασσα, ακόμα και τα πιο ταπεινά, αναδεικνύονται σε μεζέδες περιωπής από τα χέρια του Γεωργουδιού: το συκωτάκι του μπακαλιάρου, αβγά πολλών ψαριών, το μελάνι της σουπιάς, η σμέρνα που την αποξηραίνει, τα "γλυκάδια του χταποδιού", τα τοπικά φύκια πευκάκι και εβριά, το συμιακό γαριδάκι και, βέβαια, το δικό του αβγοτάραχο από τον πελαγίσιο κέφαλο μαβριά. Τα απολαμβάνουμε σε ορισμένα εστιατόρια και αν θέλουμε τα παραγγέλνουμε κατ' ευθείαν από το εργαστήριο (Γ. Παπανδρέου 14 Ρόδος τηλ. 22410 20994).