ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η κομψή «Ψυχή» του αυγοτάραχου είναι χαβιάρι!

Από -
Η κομψή «Ψυχή» του αυγοτάραχου είναι χαβιάρι! - Χρυσοί Σκούφοι

Το ολοκαίνουργιο προϊόν του Τρικαλινού ανεβάζει το αυγοτάραχο στη γειτονιά των πιο premium ντελικατέσεν του κόσμου.

Έχω διαπιστώσει ιδίοις όμμασιν το πώς το αυγοτάραχο του Τρικαλινού έχει κερδίσει διεθνή αναγνώριση μπαίνοντας επί ίσοις όροις δίπλα στο χαβιάρι. Τελευταία μάλιστα το βρήκα σ ένα από τα πιο πρεστιζάτα beach club της Ίμπιζα το «CBbC» στην εξαιρετική της παραλία Cala Bassa. Φαντάζομαι λοιπόν πόσο το καινούργιο του αστέρι, το «Psyche», θα σταθεί δίπλα στην αφρόκρεμα των κορυφαίων ντελικατέσεν μ αυτή τη φανταστική συσκευασία που το κάνει αμέσως να ξεχωρίζει.

Η «ψυχή» του αυγοτάραχου έρχεται λοιπόν σ ένα κομψό βαζάκι που φέρνει στο μυαλό καλλυντικό, και που αποκαλύπτεται ανοίγοντας μια χρυσή πυραμίδα από χαρτί πολυτελείας(!): μια ομολογουμένως απρόσμενα θεατρική παρουσίαση που θα την περίμενες σ ένα κόσμημα ίσως. Τι είναι όμως το «Psyche»; Τα αυγά του Κέφαλου υφίστανται μια ήπια ωρίμανσης, αλατίζονται ελαφρά και ξηραίνονται προσεκτικά, μια διαδικασία που μοιάζει με τη μέθοδο παρασκευής του χαβιαριού! Μοιάζει ουσιαστικά με μια όμορφη πορτοκαλί κρέμμα και με το που ανοίγεις το βαζάκι τη μύτη γαργαλάει μια ωραία εκφραστική μυρωδιά που θυμίζει τα φύκια.

Η απογείωση έρχεται όμως μόλις το «Psyche» ακουμπάει τη γλώσσα και την χαϊδεύει με την υγρή, σέξυ τραγανότητά του, αφήνοντας πάνω της μια ντελικάτη γοητευτική πικράδα, umami νοστιμάδα, και θαλασσινή ιωδιούχα αύρα σαν επίγευση. «…υποχωρεί για να επιστρέψει με επιμονή. Όπως ο ψίθυρος των κυμάτων στην ακτή», όπως γράφει η ρομαντική περιγραφή πάνω στο κουτί του.

Είναι πολύ ωραίο με σαμπάνια, ξηρά λευκά κρασιά με ορυκτώδη γεύση σαν τις «Σαντορίνες», premium βότκα, αλλά πάνω απ όλα με καπνιστό, θαλασσινό malt ουίσκι. Και αναδείχτηκε με ψαγμένες συνθέσεις που ετοίμασε ο Ηλίας Σκουλάς σαν το "ραβιόλι" από αυγοτάραχο γεμισμένο με ταρτάρ black angus με ξύσμα yuzu και wasabi συνοδεία μπισκότου από βοδινό μεδούλι, η την πατάτα brava γεμιστή με αυγοτάραχο, σάλτσα ρουλάντ αχινού με chipotle chilli, ταρτάρ ανανά, φρέσκο κόλιαντρο.