ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άλεξ Τσιοτίνης, Πάνος Τσίκας και Βασίλης Ζαχαράκης κάνουν ταξίδι στη… «Σελήνη»

Από -
Ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης (αριστερά) και ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης - Χρυσοί Σκούφοι
Ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης (αριστερά) και ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης

Εντυπωσιακές αλλαγές στο μαγειρικό team του εστιατορίου του Γιώργου Χατζηγιαννάκη στη Σαντορίνη, που ξεκινάει δυναμικά την άνοιξη.

Δυναμική προοιωνίζεται η καινούργια σεζόν για το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο εμβληματικό εστιατόριο της Σαντορίνης. Μετά την αποχώρηση του Θοδωρή Παπανικολάου, ο οποίος έκανε εξαιρετική δουλεία τα τρία τελευταία χρόνια στη «Σελήνη», την κουζίνα της αναλαμβάνουν ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης -με τον οποίο ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης ήθελε καιρό να συνεργαστεί- και ο Πάνος Τσίκας, ο οποίος δουλεύει εδώ και δυο χρόνια στο 3άστερο «Geranium» στην Κοπεγχάγη. Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε την οπτική του νέου διδύμου πάνω στην μοντέρνα ελληνική κουζίνα από την Πρωτομαγιά όποτε θα ξεκινήσει επισήμως τη σεζόν το εστιατόριο του Πύργου.

Η σάλα της «Σελήνης»
Η σάλα της «Σελήνης»

Εν τω μεταξύ ο Βασίλης Ζαχαράκης, σεφ πιστός στην παράδοση και την εντοπιότητα της Σαντορίνης (βλ. «Νυχτέρι», «Περιβόλι», «Assyrtiko», κ.α.), βάζει τη σφραγίδα του φέτος στο «Σελήνη Meze», την γαστροταβέρνα αδελφάκι της«Σελήνης», που ξεκινάει στις 22 Μαρτίου. Κατά τα άλλα η φιλοσοφία της ανάδειξης της τοπικής γαστρονομίας θα σφραγίζει την ταυτότητα της «Σελήνης», η Γεωργία Τσάρα είναι πάντα στην διεύθυνση και την υποδοχή, και η έκθεση σαντορινιών κρασιών Vedema που διοργανώνουν -αξίζει να σημειωθεί ότι στη λίστα της «Σελήνης» υπάρχουν ετικέτες από όλα τα οινοποιεία του νησιού-, επιστρέφει για έκτη χρονιά στις 8 Απριλίου.