ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Όλο θάλασσα σε Gin Tonic

Από -
Όλο  θάλασσα  σε Gin Tonic  - Χρυσοί Σκούφοι

Αυτό το εξαιρετικό κοκτέιλ θέλει παραλία

Το πιο ιδιαίτερο Gin Tonic που δοκιμάσαμε αυτή τη σεζόν είχε τη γεύση της θάλασσας και τα αρώματα μιας σκωτσέζικης παραλίας. Διάφανο, κρυστάλλινο, σε απόλυτο κοντράστ με το μαύροπράσινο των φυκιών στο ποτήρι, το «Treasures of the Sea», ένα perfect serve gin tonic στο μπαρ Μαϊμού του Χαλανδρίου, δεν γίνεται να μην σε ξαφνιάσει και να μην σε γοητεύσει. Πίνεις την πρώτη γουλιά, και… νομίζεις ότι ρουφάς ζωντανό στρείδι! Ιώδιο και αλμύρα, μαζί με σύνθετα βοτανικά αρώματα, σε ταξιδεύουν στη θάλασσα της Σκωτίας, εκεί που γεννήθηκε το κύριο συστατικό του, το τριπλής απόσταξης Edinburgh Seaside Gin, μετά από πειραματισμούς της ομάδας του αποστακτηρίου της φίρμας. Ένας συνδυασμός φυκιών της περιοχής που προστίθενται κατά τη διαδικασία απόσταξης, δίνουν σ΄αυτό το gin μια δροσιστική μεταλλική, ιωδιούχα γεύση με γλυκιές νότες, που σε στέλνουν κατ' ευθείαν σε θαλασσινό βυθό.

Ο απλός αλλά έξυπνος συνδυασμός του στο ποτήρι με άλμη ελιάς, mediterannean tonic, έλαια λεμονιού και κομμάτια από φύκια nori που λυώνουν στο στόμα και ανεβάζουν ακόμα περισσότερο τη θαλασσινή αίσθηση, το κάνει πολύ ιδιαίτερο.

Ένα κοκτέιλ που θα ταίριαζε γάντι και πλάι σε sushi, ζωντανά όστρακα, ceviche και γενικά ψάρι ωμό, μαριναρισμένο, με τονισμένες οξύτητες. Σας δίνουμε τη συνταγή από το μπαρ «Mαϊμού» όπου το δοκιμάσαμε, για να το φτιάξετε στο σπίτι.

Treasures of the Sea
(a Gin Tonic perfect serve)

υλικά
50ml Edinburgh Seaside Gin
1 bar spoon άλμη ελιάς
1 φύλλο nori (άψητο-αποξηραμένο, κομμένο σε λωρίδες) 1
40-150 ml Fever Tree Mediterranean Tonic

Προσθέτουμε τα φύλλα nori σε ποτήρι balloon. Προσθέτουμε πάγο. Προσθέτουμε το gin. Προσθέτουμε την άλμη ελιάς και συμπληρώνουμε με το tonic. Αναδεύουμε μια φορά. Προαιρετικά, τελειώνουμε με ένα ψέκασμα από έλαια λεμονιού.