ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκινάει ο Άνταμ Κοντοβάς στο «Mylos» της Σαντορίνης

Από -
Ξεκινάει ο Άνταμ Κοντοβάς στο «Mylos» της Σαντορίνης - Χρυσοί Σκούφοι

Ο νέος επικεφαλής του εστιατορίου στο Φηροστεφάνι εγκαινιάζει δυναμικά τη θερινή σεζόν τη Μεγάλη Πέμπτη.

Καπνιστή σούπα από οστρακοειδή, νεροκάρδαμο και μαύρο σκόρδο, μαριναρισμένο ψάρι με ιπποφαές, πιπεριές και ραπανάκια αλλά και τερίνα κουνέλι με μαγιονέζα στρειδιού, βάφλα με φύκια και σπιτικές πίκλες στα ορεκτικά· αστακός με αγκινάρες, σαλικόρνια και καλαμπόκι, φραγκόκοτα με καλοκαιρινή κολοκύθα, ροδάκινα και καπνιστό χέλι στα κύρια πιάτα: ορεξάτος πηγαίνει στη Σαντορίνη ο Άνταμ Κοντοβάς. Ο νεαρός σεφ, ένα πρώτο ενδιαφέρον τετ α τετ με την μαγειρική οπτική του οποίου είχαμε τον περσινό χειμώνα στον βραβευμένο πειραιώτικο «Βασίλαινα», αναλαμβάνει επικεφαλής της κουζίνας του «Μylos», που απέσπασε τα τρία τελευταία χρόνια –με τον Γιάννη Κιόρογλου να επιμελείται το γευστικό του προφίλ– Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.


Με τον Κοντοβά να έχει πάρει τη σκυτάλη, στο εστιατόριο στο Φηροστεφάνι με την εξαιρετική θέα στην Καλντέρα το καινούργιο μενού κινείται περισσότερο προς την θαλασσινή κατεύθυνση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι λείπουν οι επιλογές στο κρέας. Τα πιάτα που ντεμπουτάρουν την Μεγάλη Πέμπτη αντανακλούν το σκεπτικό μιας δημιουργικής κουζίνας με ελληνικά στοιχεία και διεθνείς αναφορές, που θα στηρίζεται, σύμφωνα με τον εμπνευστή τους, όσο το δυνατόν περισσότερο στις εποχικές πρώτες ύλες τόσο της στεριάς (βλ. λαχανικά) όσο και της θάλασσας, οπότε και θα ανανεώνεται αναλόγως. Τη νέα πρόταση συμπληρώνει ένα menu degustation-έκπληξη για το οποίο θα σας πούμε περισσότερα σε επόμενη φάση.