ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το πολύ διαφορετικό catering του Χριστόφορου Πέσκια

Από -
Το πολύ διαφορετικό catering  του Χριστόφορου Πέσκια  - Χρυσοί Σκούφοι

Ξεφεύγει δημιουργικά από τα συμβατικά και τυποποιημένα, μ ένα catering που γράφουν οι προτάσεις του με την ιδιαιτερότητά τους.

Την κουζίνα του την ξέρω πολύ καλά και πιστεύω ότι ο Χριστόφορος Πέσκιας έχει δημιουργήσει στην Ελλάδα το πιο conceptual ίσως γαστρονομικό φαγητό που έχουμε χαρεί στην Ελλάδα. Προσφάτως όμως καταχάρηκα μιαν άλλη του δραστηριότητα, όταν στην επίσημη παρουσίαση του «Chivas Regal Ultis» οι ασυνήθιστες γαστρονομικές μπουκιές που συνόδευσαν το καινούργιο εξαιρετικό ουίσκυ ήταν δικές του δημιουργίες. Δεν βλέπεις τάπας σαν το πρωτότυπο ταμπουλέ με άγουρο πράσινο πληγούρι και καπνιστή πέστροφα, αυγοτάραχο "Τρικαλινού" με σαντιγί γιαούρτι και confit λεμόνι, καπνιστό χέλι του "Γείτονα" με κρέμα από παντζάρι και τις πίκλες του, foie gras και κυδωνόπαστο, rice paper roll με καπνιστό σολομό guacamole και μαριναρισμένο αγγούρι, λ.χ. στις εκδηλώσεις. Και όχι μόνο ασυνήθιστοι, δόκιμοι συνδυασμοί με υλικά πρώτης ποιότητας, αλλά και μια ολόκληρη κουζίνα την οποία ο Πέσκιας είχε στήσει στο χώρο για να είναι οι μεζέδες φρεσκοφτιαγμένοι, τόσο που ακόμη και κομμάτια από εξαιρετικό rib eye μαριναρισμένα με sweet chili που ψήνονταν εκείνη την στιγμή δοκιμάσαμε.

Το catering είναι μια παράλληλη λειτουργία του βραβευμένου σεφ που την ασκεί σε συνεργασία με την ζωγράφο Μαργαρίτα Βιτάλη Σαραντοπούλου μέσω της «Different & Different», και η προσέγγισή τους στις εκδηλώσεις που αναλαμβάνουν κάθε άλλο παρά συμβατική και τυποποιημένη είναι, αφού κυρίως οι προτάσεις τους είναι tailor made ανάλογα με τον χαρακτήρα του κάθε event, ή τις προσωπικές επιθυμίες του κάθε οικοδεσπότη. Εκτός όμως από τις εκδηλώσεις στην έδρα του «Different & Different»(Μάτσα 17 στην Κάτω Κηφισιά) ο Πέσκιας κάνει μαθήματα μαγειρικής με πολύ πρωτότυπη θεματολογία όπου μοιράζεται την εμπειρία του δίνοντας έξυπνα tip.

http://differentanddifferent.gr/