ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Inbi: Το δεύτερο καλοκαίρι στη Μεσσηνία βγάζει περισσότερο Περού

Από -
Inbi: Το δεύτερο καλοκαίρι στη Μεσσηνία βγάζει περισσότερο Περού  - Χρυσοί Σκούφοι

Λίγο πριν την δύση του ήλιου σε ένα από τα φινετσάτα τραπέζια του Inbi στην Costa Navarino, το σκηνικό είναι μαγικό. Έχεις μπροστά σου το γαλάζιο της θάλασσας και έναν ουρανό που παίζει με τα πορφυρά χρώματα.

Σε αυτή την ειδυλλιακή εικόνα, στην τελευταία μας επίσκεψη στο πλαίσιο του γευστικού σαφάρι των Χρυσών Σκούφων προστέθηκαν τα ανατρεπτικά sushi, nigiri και sashimi, που υπογράφει για δεύτερη χρονιά ο δραστήριος Δημήτρης Κατριβέσης. Το μενού σε πρώτη ανάγνωση βγάζει έντονο άρωμα Ιαπωνίας. Μελετώντας καλύτερα τα υλικά και τις ευρηματικές συνθέσεις η γευστική ζυγαριά στρέφεται προς το Περού. Ο Δημήτρης Κατριβέσης μας επιβεβαιώνει ότι φέτος πάει τις προτάσεις του μερικά βήματα παρακάτω και κάνει περισσότερο focus στα παιχνιδιάρικα και εκρηκτικά cheviche, σε υλικά όπως είναι το καλαμπόκι, η μωβ πατάτα, η περουβιανή πιπεριά και η σάλτσα Anticucho.

Στα πιάτα του η γευστική συμμαχία Περού και Ιαπωνίας γίνεται τόσο αρμονικά που ο ουρανίσκος γοητεύεται. Ως πρωτοπόρος στην Nikkei κουζίνα έχει εντοπίσει τα κλειδιά των ντουέτων. Μια τέτοια περίπτωση είναι το σασίμι μαγιάτικου με καλοκαιρινή τρούφα, πικάντικη βινεγκρέτ από λάιμ, περουβιανή πιπεριά και κόλιανδρο. Γι αυτούς που αγαπάνε το foia gras αξίζει να δοκιμάσουν την εκδοχή με tentsuyu, masato, φύκια και τραγανό κράκερ ρυζιού.

Δημήτρης Κατριβέσης
Δημήτρης Κατριβέσης

Στα κυρίως ακόμα έχω στον ουρανίσκο την πληθωρική γεύση του γουάγιου με καλαμπόκι στα κάρβουνα. Ένα όμως από τα πιάτα που γυρνάς για να ξαναδοκιμάσεις είναι η σφυρίδα σχάρας σε γιαπωνέζικο φύλλο κέδρου, καμένες τσέρυ ντομάτες και πικάντικη λάιμ σως. Αυτό το πιάτο έχει εξαιρετική ισορροπία και φλερτάρει με τις αντιθέσεις.

Στα hightligts μπαίνει η μπάρα. Ο Παναγιώτης Παπαβραμόπουλος παρουσιάζει ένα cocktail μενού υψηλού level που εμπλουτίζει την εμπειρία του fine drinking στο Inbi. Μερικές από τις οπωσδήποτε δοκιμές είναι το δροσερό Ginza με sake, passion, μανταρινή και ginger και η εκδοχή του Παναγιώτη στο κλασικό Pisco sour. Μια συμβουλή να του δώσετε μια κατεύθυνση με βάσεις τις προτιμήσεις σας και να τον αφήσετε να σας ετοιμάσει και ένα tailor made ποτό! Μην φύγετε χωρίςνα δοκιμάσετε τα updated γλυκά του Δημήτρη Μακρυνιώτη με τις φοβερές υφές.