ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γεύμα στο πιο διάσημο μπαλκόνι του κόσμου

Από -
Γεύμα στο πιο διάσημο μπαλκόνι του κόσμου - Χρυσοί Σκούφοι

Ως πού χρειάζεται να ταξιδέψεις για να βρεθείς στο μπαλκόνι με την πιο μαγευτική θέα στον κόσμο; Όχι πέρα από την Ελλάδα, όχι πιο μακριά από τη Σαντορίνη. Φαντάζεται κανείς την απόλυτη μαγεία που τύλιξε τους συντάκτες του παγκόσμιου «ταξιδιώτη», του National Geographic Traveller, όταν βρέθηκαν σ' εκείνο τον μικρό «εξώστη» της Οίας, που σου δίνει την αίσθηση ότι πετάς στην καλδέρα. Πίσω και πλάι, ο ολόλευκος οικισμός χύνεται χαλαρά από την κορυφογραμμή, ακολουθώντας το εύθραυστο ανάγλυφο του εδάφους. Μπροστά, το βαθύ μπλε της καλδέρας, απέναντι μακρυά τα άγρια βράχια που δημιούργησε η έκρηξη και στην κορυφή, σαν λευκό στεφάνι, τα σπίτια των οικισμών. «Standing on the world's most famous balcony, the only limit is your imagination…».

Ο βράχος-μπαλκόνι του «Lycabettus», του βραβευμένου εστιατορίου του «Andronis Luxury Suites» χωράει μόλις έξι τραπέζια των δυο ατόμων – δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή την εμπειρία θέλεις να τη ζήσεις με την/τον καλό σου. Και πρόκειται πράγματι για μια μοναδική εμπειρία, αν βάλεις στο πακέτο και το δυνατό γευστικό κομμάτι, με την υπογραφή του Παύλου Κυριάκη. Μια εμπειρία που ζήσαμε και απολαύσαμε μέχρι την τελευταία μπουκιά, σε σύνθετα πιάτα, στα οποία η παρουσίαση συναγωνίζεται τη γεύση. Από το εντυπωσιακό δεντράκι της «χωριάτικης», όπου κάνουν παιχνίδι εμβληματικά ελληνικά υλικά και το κομψό «λαβράκι ταρτάρ» με ζελέ σανγκουίνι, salicornia, φύκια nori και κόκκινο ραπανάκι, μέχρι το εντυπωσιακό «γκασπάτσο», σε μια εκδοχή καπνιστής σούπας ντομάτας με παγωτό μπουράτα, αγγούρι και μπρουσκέτα με αβοκάντο και ντομάτες κονφί. Η άψογα ψημένη σφυρίδα με σάλτσα από ασύρτικο συνδυάζεται με στρείδια παναρισμένα σε ψωμί από μελάνι σουπιάς, πουρέ από φινόκιο και coulis μυρωδικών, ενώ και τα κρεατικά παίζουν σε πολύ ψηλές συχνότητες: όπως το τρυφερό αρνί με λαιμό, φιλέτο και γλυκάδια παναρισμένα με αμύγδαλο, μελιτζάνα με φυστικοβούτυρο και μελιτζάνα καπνιστή ή το μαύρο χοιρινό, σε τραγανή πανσέτα και φιλέτο, μανιτάρια oyster, τάρτα με μαρέγκα λευκού κρεμμυδιού και τρούφα.

Στα επιδόρπια, η «λευκή μελιτζάνα» Σαντορίνης δοξάζεται σαν υπέροχο γλυκό κουταλιού, γίνεται μους, συνδυάζεται με παγωτό γιαούρτι, crumble γαρύφαλλου και καραμέλα με μέλι και βγάζει ένα πρωτότυπο dessert με ελληνικό άρωμα.


Lycabettus restaurant, Andronis Luxury Suites, Οία, Σαντορίνη, τηλ. 2286072041