ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Katsu»: sushi-αποκάλυψη στη Σάνη

Από -
«Katsu»: sushi-αποκάλυψη στη Σάνη - Χρυσοί Σκούφοι

Fusion ιαπωνική γαστρονομία δια χειρός του έμπειρου σεφ Katsuhiko Hanamure (Katsu) που δίνει στο εστιατόριο του «Sani Marina» το όνομά του.

Στενός συνεργάτης του Nobu Matsuhisa σε μια σειρά εστιατορίων «Matsuhisa» σε ολόκληρο τον κόσμο, προσανατολίζεται δυνατά στη τη θαλασσινή κουζίνα –μεγάλη η καριέρα του στην Καλιφόρνια και όπως μας είπε, η δική μας θάλασσα με τα «υπέροχα πολύ νόστιμα ψάρια της και τα όστρακα που φθάνουν καθημερινά στα χέρια του», τον προκαλούν και τον εμπνέουν καθημερινά. Η συναρπαστική θαλασσινή θέα στη μαρίνα από τη βεράντα, και η λιτή, αβρή διακόσμηση είναι το σκηνικό και μια ολόκληρη σειρά από ιντριγκαδόρικα σούσι –αποκάλυψη: scorpion with yuzu salt (σκορπιός με αλάτι αρωματισμένο με yuzu) και yalisteres –clam with plum salt and lemon or fire –kissed style (γυαλιστερές με αλάτι αρωματισμένο με δαμάσκηνο και λεμόνι ή καψαλισμένες), χέλι καπνιστό περασμένο για λίγο στο γκριλ τυλιγμένο σε φύκι nori + σος χελιού + σουσάμι, τρία πιάτα που μιλάνε με συναρπαστικά αρώματα και υφές και φλερτάρουν «προδίδοντας» την απόλυτη rawness, καθώς φλερτάρουν ιντριγκαδόρικα με τη φωτιά.

Μικρές ανατροπές που καταλήγουν σε γευστική έκρηξη, ο σολομός nigiri με το εσωτερικό από φύκι kobu ενσωματωμένο στο ρύζι και στο σασίμι σκορπιού με αλάτι αρωματισμένο με yuzu. Αν και η θάλασσα κυριαρχεί στις δημιουργίες του σεφ, το μενού περιλαμβάνει και δημιουργίες με κρέας. Ανάμεσά τους, το fire kissed beef sashimi (μοσχάρι black angus ελάχιστα ψημένο με καυτό λάδι + σόγια + γιούζου + σχοινόπρασο +σουσάμι) επιτυγχάνει μια αιθέρια μαγειρική προσέγγιση που ενώνει τη μεγάλη παράδοση του ωμού με το μεταμορφωτικό άγγιγμα της φωτιάς αναδεικνύοντας υπέροχα τα λεπτά αρώματα των αρτυμάτων.