ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η μοντέρνα ελληνική κουζίνα του Cesar Meze Bar στην Λίνδο

Από -
Η μοντέρνα ελληνική κουζίνα του Cesar Meze Bar στην Λίνδο  - Χρυσοί Σκούφοι

Φτάνοντας στην Λίνδο το τοπίο, από το Κάστρο ως τα σοκάκια με τα καπετανόσπιτα και την παραλία, κερδίζει τις εντυπώσεις.

Δεν συμβαίνει το ίδιο και με το φαγητό. Τα περισσότερα εστιατόρια, πλην μερικές μετρημένες εξαιρέσεις, κινούνται σε comfort προτάσεις χαμηλών γευστικών απαιτήσεων. Το Cesar Meze Bar είναι μια ευχάριστη έκπληξη τόσο από γαστρονομική όσο και από αισθητική πλευρά. Βρίσκεται ακριβώς κάτω από το κάστρο με θέα όλη την Λίνδο και ανήκει σε μια δραστήρια οικογένεια που αγαπάει το φαγητό.

Στα ηνία βρίσκεται ο Κοσμάς Καισαρίδης, ένας νέος άνθρωπος που ανέλαβε την οικογενειακή ταβέρνα και την μεταμόρφωσε. Μιλάς μαζί του και καταλαβαίνεις ότι έχει λατρεία για τις γεύσεις. Έχει ταξιδέψει στους περισσότερους γαστρονομικούς προορισμούς, Ιταλία, Λονδίνο, Νέα Υόρκη για να δοκιμάσει γνωστούς σεφ και να πάρει ιδέες για το Cesar. Πολλές από αυτές κατάφερε να τις υλοποιήσει μετά την συνεργασία του με έναν επίσης νέο μάγειρα τον Σταύρο Κουστένη από την Δημητσάνα.

Ο Σταύρος είναι ταλαντούχος και γρήγορα αναβάθμισε το μενού - από την προηγούμενη χρονιά που το δοκιμάσαμε η εξέλιξη είναι παραπάνω από εμφανής. Το δυνατό του στοιχείο είναι το twist σε παραδοσιακά πιάτα. Καταφέρνει να τα αλλάξει με ευρηματικό τρόπο, ενώ μόλις τα δοκιμάσεις οι γεύσεις είναι τόσο οικίες που σε ταξιδεύουν σε παιδικές μνήμες.

Ένα τέτοιο πολύ καλό πιάτο, ισορροπημένο και νόστιμο, είναι ο Μουσακάς explosion, που έρχεται σε μορφή dumplings γεμιστά με κιμά, πάνω σε πουρέ μελιτζάνες και ντοματίνια κονφί. Στο ίδιο στιλ είναι και η εκδοχή του στα γεμιστά ή αλλιώς η ριζόμπαλα γεμιστή με μους φέτας τοματίνι κονφί, σκόνη λιαστής ντομάτας και αρωματικά βότανα. Ένα ακόμα καλό πιάτο είναι το λαβράκι φιλέτο με γιουβέτσι αχινού, πράσο πουρέ, φριτάτα λαχανικών και λάδι αρωματισμένο με τσορίθο.

Δοκιμάστε ακόμη το σιγοψημένο κότσι αρνιού λιώνει στο στόμα και πάει πάρα πολύ με το ρεβιθόριζο που το συνοδεύει. Γενικά έχουν κάνει ένα έξυπνο μενού με μετρημένες προτάσεις που μπορείς να το μοιραστείς σε μικρότερες μερίδες με την παρέα σου. Για το επιδόρπιο ο εργολάβος είναι αποκάλυψη. Τον φτιάχνει από καρύδι και τον σερβίρει με κρέμα φιστίκι, παγωτό φιστίκι, σκόνη κεράσι, λευκή σοκολάτα και μαρέγκα δεντρολίβανο.