ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το καλύτερο μοντέρνο εστιατόριο στα Χανιά λέγεται «Zeen»

Από -
Το καλύτερο μοντέρνο εστιατόριο στα Χανιά λέγεται «Zeen» - Χρυσοί Σκούφοι

Μοντερνισμός και παράδοση σ έναν πολύ όμορφο χώρο με κουζίνα που φυσσάει

Η Κρήτη ανήκει σε άλλο κλιματικό πλανήτη από την υπόλοιπη Ελλάδα. Εκεί η ζέστη και τα μπάνια καλά κρατούν ακόμη, γι αυτό ακριβώς σας προτείνω μια βόλτα μέχρι τα Χανιά, και μάλιστα στο καλύτερο εστιατόριο της περιοχής όπως έχει εξελιχθεί φέτος το «Zeen» στο ουσιαστικά καινούργιο ξενοδοχείο «Domes Noruz» στους Άγιους Απόστολους, και που θα μείνει ανοιχτό μέχρι και την πρώτη βδομάδα του Νοεμβρίου.

Φωτό: Δημήτρης Αντωνόπουλος
Φωτό: Δημήτρης Αντωνόπουλος

Κάθεσαι λοιπόν στον μοντέρνο εξοχισμό που διαμορφώνουν οι στυλάτες πολυθρόνες και τα τραπέζια και χαίρεσαι την έξυπνη κουζίνα του Διονύση Πλιάτσικα. Μεσογειακή θα την έλεγα αλλά με πολλά ελληνικά και κρητικά στοιχεία. Πάμε στο έξυπνο όμως διότι εκσυγχρονίζει λ.χ. πολύ όμορφα τις γαρίδες Μικρολίμανο σερβίροντάς τις με ψητά ντοματίνια(ηλιόλουστη γεύση) κρέμα γραβιέρας τσιπς πατάτας αλλά και με… αυγά μάτια που του πάνε τρομερά.

Φωτό: Δημήτρης Αντωνόπουλος
Φωτό: Δημήτρης Αντωνόπουλος

Η ακόμη το πειραγμένο σφουγκάτο που το φτιάχνει με βιολογικό σταμναγκάθι, απάκι, εσπούμα στραπατσάδας και πατάτες με τρούφα.

Φωτό: Δημήτρης Αντωνόπουλος
Φωτό: Δημήτρης Αντωνόπουλος

Στα καλύτερά του πιάτα πάντως είναι σίγουρα το αρνάκι γάλακτος τσιγαριστό με πολλά μυρωδικά, γραβιέρα, πουρέ από λευκά φασόλια και ζωμό από δίκταμο ˙ η ευγενέστατη σαλάτα από οφτό παντζάρι με τζίντζερ, γλυκύτατο πουρέ από ζαχαρομπίζελα, αβοκάντο, πορτοκάλι κονφί σε μούστο και μυρωδάτο «αέρα» εσπεριδοειδών ˙ το φανταστικό χταπόδι με το τσαγανό του ξυδάτο με balsamico σερβιρισμένο με τρανό αμάρανθο, τη υπέροχη τσιπούρα με την τραγανή πέτσα γεμισμένη με λαχανικά και ελιές και σάλτσα από στάκα και ρίγανη, και σίγουρα το μεγάλο ραβιόλι που είναι γεμισμένο με κατσικίσιο τυρί, τοπιναμπούρ, μελωμένα μάγουλα κι ένα αυγό που ο κρόκος του κυλάει καθώς το κόβεις.Με το κρητικό cheese cake, τον συνδυασμό φυστίκι Αιγίνης με κεράσι, και τον baba au rhum θα πάθετε πλάκα.