ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Bibendum : ο αστεράτος λαστιχάνθρωπος

Από -
Bibendum : ο αστεράτος λαστιχάνθρωπος - Χρυσοί Σκούφοι

Εντυπωσιακό come back για ένα από τα ομορφότερα ρεστοράν του Λονδίνου

Ήταν λίγο μετά το άνοιγμά του ως εστιατόριο από τον Sir Terence Conran το 1987 και το «Bibendum» ήταν talk of the town στο Λονδίνο που είχαμε πάει να φάμε με τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη. Έιχαμε ευχαριστηθεί το κλασσικό γαλλικό φαγητό μας αλλά είχα ξετρελλαθεί με τον χώρο. Νομίζω ήταν Κυρικακή μεσημέρι, και μέσα απ τα παράθυρα και τα βιτρώ με τα σχέδια του εμβληματικού λαστιχάνθρωπου έμπαινε ένα φανταστικό φως με όλη την παλιομοδίτικη αρχοντιά αυτού του Art-Deco κτιρίου που χρονολογείται από το 1911.

Δεν ξαναπήγα έκτοτε αλλά νομίζω ότι ήρθε η ώρα. Ειδικά τώρα που την κουζίνα του ανέλαβε ο Claude Bosi, ένας από τους καλύτερους σεφ στο Λονδίνο, που άλλαξε βάση κλείνοντας το περίφημο «Hibiscus» με δύο αστέρια Michelin. Αλλά και στο «Bibendum» δύο αστέρια πήρε με το καλημέρα. Ξέρω τι θα παραγγείλω σίγουρα όταν θα ξαναπάω…

Δεν είμαι σίγουρος ότι το εννοεί όταν γράφει στο μενού «My mum’s tripe and cuttlefish gratin» αλλά εγώ τρελλαίνομαι για τον πατσά σε οποιαδήποτε μορφή (λαικό ή γκουρμέ) και ειδικά μαγειρεμένο μαζί με σουπιές σ ένα τολμηρό συμπεθεριό στεριάς και θάλασσας. Το ρεστοράν δεν είναι φθηνό, αλλά αξίζει να γιορτάσεις εκεί επέτειο, γεννέθλια ή κάτι άλλο σημαντικό στη ζωή σου, ειδικά τώρα που ξαναμπαινει δυναμικά στη λονδρέζικη σκηνή.