ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο σεφ του μονάστερου «Feva» Νicola Dinato για μια βραδιά στη Σαντορίνη

Από -
Ο σεφ του μονάστερου «Feva» Νicola Dinato για μια βραδιά στη Σαντορίνη  - Χρυσοί Σκούφοι

Ο επόμενος καλεσμένος του ομίλου ξενοδοχείων « Cavaves Oia Suites», την Πέμπτη 7 Ιουνίου, έρχεται από το Treviso.

Γεννημένος στο Camposampiero, κοντά στη Βενετία, ο Νicola Dinato, ο οποίος είναι ο επόμενος guest του ομίλου ξενοδοχείων «Cavaves Oia Suites» στην Σαντορίνη και ο οποίος υπογράφει το γαστρονομικό μενού που θα σερβιριστεί στο εστιατόριο «Petra» την Πέμπτη 7 Ιουνίου, μαθήτευσε στις κουζίνες μεγάλων σεφ: στο «Gavroche» του στο Λονδίνο, το «Louis XV» του Alain Ducasse στο Μόντε Κάρλο, στο –ναό της προχωρημένης γαστρονομίας– «El Bulli» του Ferran Adrià… Αφού βρέθηκε για ένα μικρό χρονικό διάστημα πλάι στον σπουδαίο Grant Achatz στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, επέστρεψε στην Ιταλία. Έχοντας εργαστεί σε διάφορα εστιατόρια της ευρύτερης περιοχής του Τreviso, άνοιξε το 2007 το δικό του εστιατόριο, το «Feva» στο Castelfranco Veneto, όπου το 2014 κέρδισε το πρώτο του αστέρι Michelin, το οποίο διατηρεί μέχρι σήμερα.


Δημιουργικά σύγχρονα πιάτα, που πατούν πάνω στις κλασικές βάσεις, δίνουν τον τόνο στο «Feva». Για να πάρετε μια ιδέα για το δέκα σταδίων μενού που ο Ιταλός σεφ θα παρουσιάσει στο ατμοσφαιρικό «Petra Restaurant» (€ 170 ανά άτομο, wine pairing € 50), να σας πούμε για τον μπακαλιάρο με πατάτες γκρατινέ, φουντούκι και ρίγανη, το φαγκρί με σπαράγγια και «καμένα» δαμάσκηνα, το ριζότο με γαρίδες alla buzara, το αρνί με καπονάτα, βερίκοκα και κρέμα από φασόλια και την μαρέγκα με αμύγδαλο και καφίρ λάιμ, κεράσια και μαύρη σοκολάτα –τα υπόλοιπα θα τα ανακαλύψετε επιτόπου.


Canaves Oia, Σαντορίνη, 2286071453, www.canaves.com