ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ferran Adrià: Λέξεις για πάντα

Από -
Ferran Adrià: Λέξεις για πάντα  - Χρυσοί Σκούφοι

Ο Ferran Adrià ήρθε στην Αθήνα σαν βασικός ομιλητής του Estrella Damm Gastronomy Congres, και με την ορμή που τον διακρίνει όταν μιλάει ξετύλιξε την ιστορία του «el Bulli» και παρουσίασε τα μελλοντικά σχέδιά του. Οι Έλληνες σεφ που παραβρέθηκαν και που τον έχουν κάνει ήρωά τους θα έχουν να το λένε στο βιογραφικό τους: ήμουν κι εγώ εκεί.

Ιδού μερικά quotes του μεγάλου καλλιτέχνη της γαστρονομίας και της δημιουργικότητας που έχουν διαχρονική αξία.

* «Μην περιμένετε από τους θεσμούς, αυτοί ακολουθούν όταν έχει ήδη φτιαχτεί μια κατάσταση. Τολμήστε να κάνετε αυτό που θέλετε, αρκεί να φανταστείτε κάτι που να μην υπάρχει ήδη».
* «Η Μεσόγειος έχει πολύ ωραία προϊόντα. Στον Αμαζόνιο βέβαια βρίσκεις καλύτερα και περισσότερα. Εκεί όμως δεν υπήρχαν αρχαίοι Έλληνες να ποτίσουν με το πνεύμα τους τον πολιτισμό. Η ιστορία της Ελλάδας είναι brand που πρέπει να προωθήσετε».
* «Θα ήθελα να υπάρχει κάτι σαν το κινηματογραφικό Sundance Festival. Ένα φόρουμ γαστρονομικού διαλόγου μας λείπει πολύ».
* «Θα ήθελα ένα θεσμό που να αναδεικνύει τους πιο influential σεφ στον κόσμο, κάτι το οποίο είναι μετρήσιμο, και θα έβαζε τις βάσεις για ν’ ανεβαίνουμε διαρκώς μέχρι να αγγίξουμε την τέχνη».
* «Ποτέ δεν θα έπαιρνα Ferrari από σεβασμό στους υπαλλήλους και τους συνεργάτες μου».
* «Η δημιουργικότητα κάνει τον κόσμο να κινείται. Μην ψάχνεις για επιτυχία, ψάξε για ευτυχία».