ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το ατμοσφαιρικό «Grandma’s» είναι το γαστρονομικό must της Ίου

Το ατμοσφαιρικό «Grandma’s» είναι το γαστρονομικό must της Ίου - Χρυσοί Σκούφοι

Είναι αναμφισβήτητα το πιο κομψό εστιατόριο στο νησί της Ίου, με μια εντυπωσιακή βεράντα με εξαιρετική θέα στο λιμάνι και στο γιαλό και arty αισθητική, σύγχρονη μεν, αλλά απόλυτα δεμένη με το κυκλαδίτικο τοπίο. Το ντεκόρ έχει επιμεληθεί ο Αντώνης Καλογρίδης. Στον χώρο κυριαρχεί το γλυπτό με τους κόκκινους χορευτές του Κωστή Γεωργίου, ενώ στο επίκεντρο βρίσκεται η πιο σοφιστικέ πισίνα που έχω δει μέχρι σήμερα, το περίγραμμά της οποίας διατρέχουν οι γνωστοί στίχοι της Οδύσσειας «άνδρα μοι έννεπε, Μούσα, πολύτροπον…» στα ελληνικά και στα αγγλικά. Λευκό, μαύρο και λεοπάρ εναλλάσσονται στις αναπαυτικές πολυθρόνες, πέτρα και ξύλο συνδυάζονται στον περιβάλλοντα χώρο, εξαιρετικές είναι οι μουσικές στη σωστή ένταση από τον DJ Γιώργο Σακελλαρίδη κι ευγενικό, στιβαρό και πολυπληθές το σέρβις.

Το «Grandma’s» δεν είναι ένα τυχαίο εστιατόριο. Αποπνέει την ποιότητα των ιδιοκτητών του ξενοδοχείου «Liostasi», του Μάκη και της Δέσποινας Δεναξά, την εμπειρία και τη σοβαρότητα του Λευτέρη Λαζάρου που έχει την επιμέλεια και την ικανότητα του νεαρού resident chef Αλέξανδρου Λέπεση. Ο Αλέξανδρος εργάζεται κάθε χειμώνα στο Παρίσι, έχοντας περάσει από κουζίνες στιβαρών εστιατορίων, ενώ στην Ίο είναι η δεύτερη χρονιά του.

Η κουζίνα είναι μοντέρνα με ελληνικές επιρροές. Ξεκινήσαμε τη βραδιά με ένα μοσχαρίσιο καρπάτσιο με μαγιονέζα κρεμμυδιού, λαχανικά και παρμεζάνα, ανάλαφρο, καλοκαιρινό και εξαιρετικά εκτελεσμένο. Ο τόνος με κρούστα από σουσάμι, φύκια wakame και σάλτσα σόγιας ήταν πολύ ωραία ψημένος κι η σάλτσα του αρμονικά δεμένη με όλα τα υλικά του πιάτου. Το αρνί με πουρέ μήλου και μιλφέιγ πατάτας ήταν σιγομαγειρεμένο και μελωμένο – και το μιλφέιγ ζουμερό και τραγανό. Το ραβιόλι, γεμιστό με ανθότυρο, τεχνικά άψογο, ανέβαινε γευστική κλίμακα σε συνδυασμό με το βερίκοκο και το προσούτο, ενώ το φουντούκι, χωρίς να του προσφέρει γευστικά κάτι ιδιαίτερο, έκανε παιχνίδι προσθέτοντας μια ακόμη διαφορετική υφή.

Το «Grandma’s» συγκαταλέγεται στα οπωσδήποτε που πρέπει να ζήσει ο επισκέπτης της Ίου, ξεκινώντας με ένα κοκτέιλ στις αναπαυτικές πολυθρόνες για να απολαύσει το ηλιοβασίλεμα γύρω στις 8 το βράδυ, κι ολοκληρώνοντας την εμπειρία με δείπνο στο εστιατόριο. Α.Η.