ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανδρέας καλεί κρεατολάγνους

Από -
Ανδρέας καλεί κρεατολάγνους - Χρυσοί Σκούφοι

Ένα στέκι έκπληξη βάζει στον χάρτη των ψαγμένων τα Σκοπιά Σερρών.

Ομολογώ, ότι το χωριό Σκοπιά Σερρών, δεν το γνώριζα. Πρέπει να’ χεις λόγο για να το επισκεφθείς, στα εξακόσια και βάλε υψόμετρο, στις πλαγιές του Μενοίκιου όρους. Και ο λόγος, δεν είναι άλλος, από μια επίσκεψη στην ταβέρνα του Ανδρέα για κρέας.

Ένας πολύ απλός χώρος, ξύλινα τραπέζια, ανοιχτή κουζίνα, τζάκι για τον χειμώνα και αυλή για το καλοκαίρι, θέα στον κάμπο, απλό σέρβις, μικρή λίστα κρασιών, αλλά, ο Ανδρέας δεν παίζεται. Ιδιοκτήτης και σεφ, ο Ανδρέας Σταυρίδης μετά τις περιπλανήσεις του από τη Νέα Υόρκη μέχρι τη Βενεζουέλα και την Αργεντινή, ξαναγύρισε στον τόπο του κατέχοντας το know how του κρέατος. Διαλέγει την πρώτη ύλη του μόνο από ελληνικές ράτσες (και ξέρει να διαλέξει), γνωρίζει εξαιρετικά τις κοπές και τα μυστικά της ωρίμανσης ανάλογα το είδος και την κοπή του κρέατος. Το κατσίκι του στη σούβλα, το ζυγούρι, το T-Bone, η πικάνια του, το κεφαλάκι, τα μοσχαρίσια φιλέτα του, το tartare, η σπαλομπριζόλα του και το «όλα τα λεφτά» φιλέτο προβατίνας σιτεμένα σωστά, ψημένα όπως πρέπει, έχουν κάνει τον Ανδρέα δημοφιλές στέκι κρεατοφαγίας στη Βόρεια Ελλάδα.

Τα αυτοκίνητα κάνουν ούρα ειδικά τα Σαββατοκύριακα, όχι μόνο από το νόμο Σερρών αλλά και από τους αντίστοιχους Δράμας και Καβάλας βάζοντας για τα καλά στην ατζέντα των κρεατοφάγων αυτό το μικρό χωριό – μια κουκίδα στον χάρτη.

Καλές οι σαλάτες του με δικά του λαχανικά και επίσης αξιοσημείωτες οι τηγανητές πατάτες που συνοδεύουν τα πιάτα του.

Αν βρεθείτε προς τα εκεί θα έχετε μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία.