ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο διάστερος Antonino Cannavacciuolo μεγαλουργεί στη Villa Crespi

Ο διάστερος Antonino Cannavacciuolo μεγαλουργεί στη Villa Crespi - Χρυσοί Σκούφοι

Δοκιμάσαμε το μισελενάτο εστιατόριο που στεγάζεται σε ένα arabesque style παλάτι στη Βόρεια Ιταλία.

Στη γραφική λίμνη της Όρτα στη Βόρεια Ιταλία βρίσκεται η θρυλική βίλα Crespi, το arabesque style παλάτι που έχτισε ο έμπορος βαμβακιού Cristoforo Beningo Crespi ως δώρο στη γυναίκα του, εμπνευσμένος από τα ταξίδια του στη Μέση Ανατολή και από την αρχιτεκτονική της Βαγδάτης. Η κατασκευή της βίλας ξεκίνησε το 1879 και κράτησε 30 χρόνια. Τα υπέροχα μωσαϊκά, τα σκαλισμένα ταβάνια, ο μιναρές στην κορυφή σε ταξιδεύουν στις Χίλιες και μια Νύχτες, ενώ ο καταπράσινος κήπος με τη λίμνη απογειώνουν το μαγικό σκηνικό.

Από το 1999 λειτουργεί σαν πεντάστερο ξενοδοχείο με 14 σουΐτες και τη διαχείριση έχει ο γνωστός σεφ Antonino Cannavacciuolo με την γυναίκα του Cinzia. O Antonino είναι διάσημος chef στην Ιταλία και με μεγάλη καριέρα στην τηλεόραση. Εκτός από τη βίλα Crespi, το εστιατόριο της οποίας έχει 2 αστέρια Michelin, έχει δύο bistrot βραβευμένα με ένα αστέρι Michelin στη Novara και στο Τορίνο.

Ο ίδιος είναι συμπαθέσταστος, χαρισματικός, με καταγωγή από τη Νάπολη η οποία, όπως μας είπε, έχει εμπνεύσει την κουζίνα του μαζί με το Πιεμόντε, την περιοχή όπου ζει. Στην πράξη, ενώνει το παρελθόν με το παρόν με μια καθαρά δημιουργική μεσογειακή κουζίνα.

Μπαίνοντας στο εστιατόριο ο αριστοκρατικός χώρος, με το κλασικό με το μοντέρνο σε πλήρη αρμονία και άψογο art de la table μας κέρδισε αμέσως. Το εστιατόριο χωρίζεται σε 3 αίθουσες με τέσσερις ροτόντες η κάθε μια και 15 άτομα προσωπικό. Ο υπεύθυνος στο τραπέζι μας, ο Gabriele, εξυπηρετικότατος μας έλυνε όλες τις απορίες.

Ο sommelier, ο Rudy, μας έκανε ξενάγηση στη κάβα η οποία έχει μια καταπληκτική συλλογή από 1.800 ετικέτες. Διαλέξαμε à la carte για να δοκιμάσουμε πολλά πιάτα. Τα amuse bouche, macaron με φουαγκρά και τα τραγανά κανόλι γεμιστά με ραγού, ήταν εξαιρετικά σε παρουσίαση και γεύση. Το δεύτερο καλωσόρισμα ήταν επίσης νοστιμότατο, μπαμπάς στη βάση και από πάνω λεμονάτη σαρδέλα συνοδευόμενη με μια σφαίρα από burata και λιαστή ντομάτα.

Από τα ορεκτικά λατρέψαμε τις ωμές γαρίδες από τη Σικελία παρουσιασμένες σαν πίτσα, όπως ονομάζονται και στον κατάλογο, μέσα σε ζουμί από ντομάτα, με νερό από χταπόδι και ελιές χωρίς κουκούτσι λιωμένες με το πιρούνι, ένα πιάτο πραγματικός πίνακας ζωγραφικής με ωραία δροσερή γεύση.

Το ταρταρ κρέατος από την περιοχή Πιεμόντε, πολύ γλυκά συνδυασμένο με το κόκκινο κρεμμύδι, τη λουίζα και την όξινη γεύση του μαύρου χαβιαριού. Από τα ζυμαρικά μας γοήτευσαν τα σπιτικά cappelletti με στιφάδο περιστεριού, αφρό γιαουρτιού, βατόμουρα και μανιτάρια - τα υλικά ήταν σε απόλυτη αρμονία μεταξύ τους. Πολύ ιδιαίτερα και τα μακαρόνια από φασόλια με μύδια.

Από τα κυρίως με ψάρι ξεχωρίσαμε το φιλέτο μπαρμπουνιού με καπνιστή μελιτζάνα μέσα σε ζουμί από τυρί provola - απίθανος συνδυασμός. Περνώντας στα κρέατα, το χοιρινό ήταν τέλεια ψημένο, με την τραγανή κρούστα να φλερτάρει με τα συνοδευτικά του, τα βερίκοκα, τα καρότα και μανιτάρια finferli. Ερωτευτήκαμε το περιστέρι με φουαγκρά, σπασμένα φασόλια από κακάο και ραφινάτη σως κρασιού. Το εστιατόριο διαθέτει και μεγάλη ποικιλία τυριών, ενώ από τα γλυκά έκλεψε την παράσταση η τριλογία της σοκολάτας. Πλανήτες που αιωρούνται στο διάστημα στολισμένοι με φύλλα χρυσού. Αρχικά δεν θέλεις να τα χαλάσεις αλλά αξίζει, όπως και όλη η εμπειρία!

Δέσποινα Ολυμπίου