ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Artisanal» σε νέα γαστρονομικά μονοπάτια

Από -
«Artisanal» σε νέα γαστρονομικά μονοπάτια  - Χρυσοί Σκούφοι

Ο Δημήτρης Δημητριάδης αλλάζει ρότα στο μενού «ανανεώνοντας» την αστική κουζίνα στο ατμοσφαιρικό bar-restaurant της Κηφισιάς.

Στο Artisanal την φετινή χρονιά συναντήσαμε «ριζικές» αλλαγές, που δεν αναφέρονται στο χώρο, που παραμένει το ίδιο artistic και σικάτος, αλλά στο μενού. Ο Δημήτρης Δημητριάδης ενορχηστρώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την κουζίνα παρουσιάζοντας ένα διαφορετικό concept, που επιβεβαιώνει την εξέλιξη και την γαστρονομική του ωρίμανση.

Στον νεόφερτο κατάλογο παραθέτει πιάτα με σαφή ελληνική ρίζα. Αρκετά από αυτά είναι εμπνευσμένα από την παρεξηγημένη αστική κουζίνα.
Ο Δημήτρης πατάει πάνω σε γνωστές συνταγές και κάνει κύριες παρεμβάσεις συνδυάζοντας πρωτότυπα υλικά. Πολλά από τα πιάτα έχουν το στοιχείο της γευστικής έκπληξης. Ένα τέτοιο είναι η σαλάτα με τα ρεβίθια. Μια σύνθεση πολύ δροσερή που συμπληρώνεται από μια αναπάντεχη τραγανή μπρουσκέτα κόκορα. Ιδιαίτερη γεύση που δίνει μια διαφορετική γήινη διάσταση στο πιάτο.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα πρόταση είναι το παστίτσιο, που δημιουργείται με χειροποίητο κανελόνι, χταπόδι, φύκια wakame και αφράτη φάβα. Ανατρέχοντας στην επίγευση που μας άφησαν οι συνταγές του πρέπει να αναφέρουμε την πληθωρική κρεατόπια. Τα αρώματα του πρόβειου κρέατος ενισχύονται από τον ξινό τραχανά, την μελιτζάνα και την κρέμα φέτας.

Αν διαλέγαμε ένα πιάτο που ταιριάζει γάντι με την εποχή, αυτό είναι το γιουβέτσι με την ποικιλία φρέσκων μανιταριών. Τα μανιτάρια έχουν μαγειρευτεί πολύ επιτυχημένα και απογειώνονται με τις αλμυρές δόσεις της γραβιέρας Νάξου.

Το cocktail μενού είναι έτσι σχεδιασμένο, ώστε να είναι pairing friendly, έτσι μπορείς να απολαύσεις όλο το μενού παρέα με κάποιο από τα cocktails που ετοιμάζει η μπάρα. Οι μίξεις είναι ελαφριές, με aperitivo χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα το Artisanal Spritz είναι δροσερό, ευχάριστο με παιχνιδιάρικες νότες φράουλας. Ιδανικό για πολλά πιάτα είναι το πασπαρτού και πρωτότυπο Karma Chameleon με gin, μέλι κουμαριάς, κάρδαμο, σοκολάτα, κόκκινα φρούτα και prosecco. Για το φινάλε αξίζει το αέρινο και φρέσκο εκμέκ κανταίφι με κόκκινα φρούτα.