ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Macallan 12 ετών double cask κάνει φινάλε-έκπληξη στους Χρυσούς Σκούφους 2019

Το Macallan 12 ετών double cask κάνει φινάλε-έκπληξη στους Χρυσούς Σκούφους 2019 - Χρυσοί Σκούφοι

To φετινό concept των Χρυσών Σκούφων βασίζεται στην ιδιαιτερότητα, την πρωτοπορία και την τόλμη και έτσι δεν θα μπορούσε να ταιριάξει καλύτερα ένα τέτοιο super premium ποτό.

Για να δοκιμάσεις ένα σπουδαίο ουίσκι πρέπει να δημιουργήσεις το κατάλληλο σκηνικό και να ακολουθήσεις την ιεροτελεστία, σερβίροντας σε ένα ποτήρι, που υποστηρίζει τον πλούτο του αποστάγματος, χωρίς να προσθέσεις πάγο, μόνο ίσως μερικές σταγόνες, που θα απελευθερώσουν το λεπτό μπουκέτο. Μετά πρέπει να περιμένεις να αναπνεύσει και να αρχίσει να εξελίσσεται και να γίνεται όλο και πιο γενναιόδωρο. Χρειάζεται υπομονή, κάθε γουλιά θα πρέπει να είναι μικρή, να φυλάσσεται στο στόμα για μερικά δευτερόλεπτα και να φλερτάρει με όλους τους αισθητήρες γεύσης.

Οι οδηγίες δεν είναι καθόλου τυχαίες, καθώς ένα τέτοιο συναρπαστικό και premium malt θα απολαύσουμε στο δείπνο των Χρυσών Σκούφων. Το Macallan 12 ετών Old Double Cask είναι η πιο πρόσφατη επιτομή αρμονίας, του εμβληματικού αποστακτηρίου των Highlands, που ξεφεύγει από την πεπατημένη των κλασικών malts. H καινοτομία του έγκειται στον ευρηματικό τρόπο παλαίωσης, ο οποίος παντρεύει με μαεστρία Αμερικάνικα και Ευρωπαϊκά βαρέλια, τα οποία προηγουμένως φιλοξενούσαν oloroso sherry. To τελικό απόσταγμα κληρονομεί τα χαρίσματα και των δυο ξύλων και μας χαρίζει μια νέα εκφραστική κατηγορία spirit.

To φετινό concept των Χρυσών Σκούφων βασίζεται στην ιδιαιτερότητα, την πρωτοπορία και την τόλμη και έτσι δεν θα μπορούσε να ταιριάξει καλύτερα ένα τέτοιο super premium ποτό. Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Ιταλός σεφ Davide Scabin θα πετάξει στις 18/2 από το Combal Zero, στην Μεγάλη Βρετανία για ένα αναπάντεχο, τολμηρό και απελευθερωμένο μενού.

Μόλις φτάσει η ώρα για το γευστικό φινάλε το ανατρεπτικό γλυκό του θα συνοδευτεί με το Macallan 12 ετών douple cask, προκαλώντας μια απόλυτα ισορροπημένη και υψηλή γευστική εμπειρία. Τα εκρηκτικά αρώματα του ουίσκι από ζουμερά φρούτα, μέλι, ginger και καραμέλα βουτύρου, θα αγκαλιάσουν και θα απογειώσουν το γλυκό από καραμελωμένο μήλο, παγωτό με ρούμι και σταφίδες.