Τα εστιατόρια της Ασίας βρίσκονται σε δημιουργικό αναβρασμό. Πληθαίνουν οι σεφ που εξελίσσουν και επανερμηνεύουν τις μητρικές τους κουζίνες, αντανακλώντας την ποικιλομορφία της ασιατικής γαστρονομικής σκηνής, από τη δεξαμενή της οποίας αντλούν στοιχεία, υλικά και «φιλοσοφίες» όλο και περισσότεροι σεφ του δυτικού κόσμου. Το γεγονός ότι τα στα υψηλού κύρους World’s 50 Best Restaurants το 2013 ήρθαν να προστεθούν τα Asia’s 50 Best Restaurants υπογραμμίζει αυτήν ακριβώς την δυναμική που παίζει καθοριστικό ρόλο στις παγκόσμιες μαγειρικές τάσεις και αποκτά όλο και μεγαλύτερο ειδικό βάρος.
Μετά την φετινή τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 29/3 στο «W Hotel» στην Μπανγκόκ, δεκατρείς διαφορετικές χώρες εκπροσωπούνται πλέον στη λίστα με τα 50 καλύτερα εστιατόρια της Ασίας. Το εστιατόριο μοντέρνας ινδικής κουζίνας «Gaggan» του σεφ Gaggan Anand (Μπανγκόκ) παραμένει στην κορυφή, στη δεύτερη βρίσκεται και πάλι το «Narisawa» στο Τόκιο, ενώ την πρώτη δεκάδα, που έχει τις ανακατατάξεις της, συμπληρώνουν το «Restaurant Andre» (Σιγκαπούρη), «Amber» (Χονγκ Κονγκ), «Νihonryori Ryugin» (Tόκιο), «Waku Ghin» (Σιγκαπούρη), «Ultraviolet by Paul Pairet» (Σαγκάη), «Nahm» (Μπανγκόκ), «Indian Accent» (Νέο Δελχί) και «Lung King Heen» (Χονγκ Κονγκ). Την πλήρη λίστα μπορείτε να τη δείτε στο www.theworlds50best.com