ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Odori…Η πρώτη βερμουτερία στην πόλη

Από -
Odori…Η πρώτη βερμουτερία στην πόλη  - Χρυσοί Σκούφοι

Σε λίγες μέρες ανοίγει στην καρδιά του κέντρου το «Odori», ένα ξεχωριστό all day bar, με κεντρικό άξονα τα βότανα και βασικό θέμα τα Βερμούτ…και από τη πρώτη γεύση που πήραμε πιστεύουμε ότι θα γίνει hit.
Ο στενόμακρος χώρος αναδύει ιταλική ατμόσφαιρα, φλερτάροντας με κλασικά στοιχεία και μοντέρνες εμβόλιμες λεπτομέρειες. Δεν γίνεται να μην χαζέψεις τα μεταλλικά κλουβιά πουλιών που κρέμονται, και τα πλακάκια, που ντύνονται με διάφορα αρωματικά βότανα. Είσαι σε μια Ιταλική βερμουτερία λιγότερο ρουστίκ και περισσότερο φινετσάτη, που σου θυμίζει και βοτανικό κήπο. Η ξύλινη μπάρα απλώνεται περίπου στα δέκα μέτρα και είναι πολύ εντυπωσιακή. Απέναντι η τζαμαρία λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος, με τον υπέροχο εξωτερικό κήπο.

Το «Odori», φρεσκάρει την εικόνα του κλασικού βερμουτάδικου. Με μια γρήγορη ανάγνωση στον κατάλογο οι περισσότερες επιλογές πατάνε σε τεχνικές, αλχημείες και πειραματισμούς. Άλλωστε η τεσταρισμένη ομάδα του «Theory», με τους Λευτέρη Γεωργόπουλο, Θάνο Τσουνάκα, Γιώργο Καίσαρη και Μανώλη Λυκιαρδόπουλο- εμπνευστές και του νέου μπαρ- αποτελεί εγγύηση για ψαγμένα concept.
Στη περίπτωση των μιξ ποτών διακρίνονται τέσσερις κύριοι άξονες. Στον πρώτο έχουμε δημιουργικές προτάσεις aperitivo, με βαρύτητα στο βερμούτ και επιλεγμένα ελληνικά spirits. Στο δεύτερο, πραγματοποιείται μια πολύ ενδιαφέρουσα μάχη ανάμεσα στα κλασικά cocktails και στα ευρηματικά twists τους. Κοινό στα πειραγμένα κλασικά αποτελεί η πρωτότυπη παρουσία του βερμούτ, σε διαφορετικές εκδοχές και υφές. Για παράδειγμα στο «new version Old Fashioned», αντί για σιρόπι ζάχαρης μπαίνει homemade σιρόπι βερμούτ . Εξίσου αβανταδόρικα είναι τα οκτώ signature cocktails. Τα συστατικά τους έχουν μελετηθεί, ώστε κάθε ένα να βασίζεται σε κάποιο αρωματικό βότανο- βλέπε old spice, ginger.

Ξεχωριστό κεφάλαιο στο κατάλογο αποτελεί η ιστορική αναδρομή στο βερμούτ, από το Milano Torino, στην δημιουργία του Americano και από εκεί στο διάσημο Negroni. Μάλιστα μπορείς να γευτείς αυτή την διαδρομή μέσα από τρία μπουκαλάκια των 50ml. Ειδικά για το Negroni η διαδικασία διευρύνεται, με την δυνατότητα να φτιάξεις το δικό σου Negroni, διαλέγοντας ανάμεσα σε τέσσερα βερμούτ ( απλό, blend Odori, παλαιωμένο και μαγειρεμένο) και αντίστοιχα σε τέσσερα spirit, τεκίλα, gin, ρούμι και ουίσκι.

Σε ότι αφορά την λίστα με τα straight ποτά ετοιμαστείτε για μια εις βάθος εκπαίδευση στα Βερμούτ. Η συλλογή είναι πολύ μεγάλη και εμπλουτίζεται ακόμη με σπάνιες ετικέτες από Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία. Σε αυτά προστίθεται μια αξιοζήλευτη ποικιλία σε ιταλικά Amaro και ελληνικά κρασιά με ιταλικές όμως ποικιλίες. Τα ποτά συνοδεύονται με πιάτα που επίσης ακολουθούν προσεγμένο concept και γυρίζουν γύρω από την ιταλική κουζίνα. Το consulting εχει o γνωστός σεφ Walter Speranza, ενώ την επιμέλεια του μενού έχει ο σεφ Αλμπέρτο Σεμιλίδης. Ήδη στο μαγαζί υπάρχει ξυλόφουρνος για τις αυθεντικές πίτσες. Για όσους θέλουν να ξεκινήσουν με ένα καφέ, πρέπει να γνωρίζουν ότι το «Odori», έχει το δικό του αποκλειστικό blend, φτιαγμένο από ελληνική εταιρεία.

Σκουλενίου 2, Αθήνα, 2103314674.