ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η καραβίδα αγαπάει τη βιολέτα... στο Ziller's

Από -
Η καραβίδα αγαπάει τη βιολέτα... στο Ziller's - Χρυσοί Σκούφοι

Φινετσάτα γευστικά ταιριάσματα στη σκιά της Ακρόπολης

Στο αρχιτεκτονικό στολίδι της οδού Μητροπόλεως, το «Ziller's» δηλαδή, κυριαρχεί μια λεπτή αισθητική που εκφράζει την άποψη σε όλα: χώρος, φαγητά, κοκτέιλ συντονίζονται με τη μοναδική θέα της Ακρόπολης και τη σιγοντάρουν χαμηλόφωνα μεν, αλλά σε υψηλές γευστικές συχνότητες. Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα, προχωρούν και σε αναπάντεχα γευστικά ντουέτα πιάτων-κοκτέιλ, που ξαφνιάζουν ευχάριστα.

Παράδειγμα, ένα πιάτο-ποίημα της Κωνσταντίνας Φάκλαρη, η οποία κεντάει στην κουζίνα καραβίδες με κουσκουσάκι από βουβαλίσιο γάλα. Χυλωμένο και βελούδινο, το ζυμαρικό εκφράζει τη βαθιά γεύση του βουβαλίσιου γάλακτος σε κόντρα με μια απολαυστική οξύτητα από τον αφρό λάιμ που το στεφανώνει, ανάμεσα σε αρώματα από lemongrass και μυρώνια ˙ ιδανικό φόντο για τις βασίλισσες του πιάτου, τις ζουμερές, πεντανόστιμες καραβίδες.

Στο «Ziller's» αυτή τη σπεσιαλιτέ την συνδυάζουν με το εξωτικό και φινετσάτο κοκτέιλ «China Blue», σε λιλά αποχρώσεις, με μια βιολέτα για στολίδι -πιο άνοιξη δεν γίνεται! Δροσιστικό, λουλουδάτο και βοτανικό, με γοητευτικές νότες λικέρ βιολέτας και καρδάμωμου, φρεσκάδα λεμονιού και αφρό από πράσινο τσάι γιασεμιού, ισορροπεί και ελαφραίνει το πλούσιο πιάτο.
Μια αρμονία που εκφράζει πολύ την φιλοσοφία του «Ziller's Roof Garden».