Καυτή παγκόσμια τάση, το μιξάζ cold brew ή espresso  με tonic έχει τις ωραίες εκδοχές του (και) στην Αθήνα.
Είναι hot. Είναι και κρύος. Στο πρώτο άκουσμα ίσως φαίνεται ασυνήθιστο το μιξάζ καφέ (espresso ή cold brew) και tonic, αλλά ο εν λόγω συνδυασμός είναι τώρα trend σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε πολλά ευρωπαϊκά, αμερικανικά και αυστραλιανά café και μπαρ, τα αρώματα του καφέ φλερτάρουν με τη fizzy, σπιρτόζικη αίσθηση του tonic, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις στο παιχνίδι μπαίνουν και άλλα συστατικά, από ρόδι και σιρόπι κεράσι μέχρι λεμόνι και δεντρολίβανο ή... bourbon. Ψηθήκατε; Δοκιμάστε τον espresso & tonic, που φτιάχνουν με σοκολατένιο, ξηροκαρπάτο, «παλαιωμένο» βραζιλιάνικο Sertao (η εκχύλιση του με μπαχαρικά σε ένα βαρελάκι εντείνει τα γήινα αρώματα του καφέ) που έρχεται σε μικρό φιαλίδιο και δίπλα σε ένα ψηλό ποτήρι, με πάγο τόνικ και μια φετούλα λάιμ, στο «Underdog» του Θησείου.
Το «Underdog» στο Θησείο (αριστερά) και το «Odori Vermuteria di Atene» στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων (δεξιά)
Και αν θέλετε να γνωρίσετε μια εξαιρετικά ισορροπημένη, πιο πολύπλοκη και… αλκοολούχα εκδοχή του παντρέματος, να σας πάμε στο τερέν του mixology, και δη στο «Odori», όπου αξίζει να δοκιμάσετε το «Ameritino», το κοκτέιλ με το οποίο ο Μανόλης Λυκιαρδόπουλος κέρδισε την πρώτη θέση στο παγκόσμιο Martini Grand Prix 2016 (Martini Riserva Speciale Rubino, Martini Bitter, Skinos Mastiha Spirit, cold brew coffee, Τhree Cents tonic water). Στην ουσία είναι ένα Americano με tonic αντί για σόδα, συνδυασμένο με καφέ και τόνικ, και την μαστίχα να προσθέτει το ελληνικό στοιχείο.