ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο τριάστερος Quique Dacosta για μια βραδιά στο «Kenshō»

Από -
O Quique Dacosta - Χρυσοί Σκούφοι
O Quique Dacosta

Ο κορυφαίος Ισπανός σεφ θα βρεθεί στο εστιατόριο της Μυκόνου στις 14/9 για να δημιουργήσει μαζί με τον Γιώργο Στυλιανουδάκη ένα 4 hands μενού 16 σταδίων.

Το εστιατόριο του –το οποίο φέρει το όνομά του– στη Ντένια, μια μικρή παραθαλάσσια πόλη ανάμεσα στο Αλικάντε και τη Βαλένθια, φιγουράρει από το 2012 στο team των τριάστερων εστιατορίων του οδηγού της Michelin, ενώ έχει συγκεντρώσει πολλές ακόμη διακρίσεις για την καινοτόμα, άρρηκτα δεμένη με το γευστικό DNA της περιοχής μαγειρική του. Ο περίφημος Quique Dacosta, που έρχεται την Πέμπτη 14/9 στο εστιατόριο «Kenshō Fine Dining Restaurant», καλεσμένος του φίλου του Γιώργου Στυλιανουδάκη, είναι από τους πιο σημαντικούς εκφραστές της αβαν γκάρντ ισπανικής γαστρονομίας.

Ο Γιώργος Στυλιανουδάκης
Ο Γιώργος Στυλιανουδάκης

Ο ίδιος ο Στυλιανουδάκης έχει επισημάνει ότι η φιλοσοφία του σπουδαίου Ισπανού μοντερνιστή και σοβαρού μελετητή της τοπικής κουζίνας της Βαλένθια λειτούργησε σαν έναυσμα για τη δική του προσέγγιση της παραδοσιακής κρητικής κουζίνας με σύγχρονες τεχνικές. Στο μενού, δεκαέξι σταδίων, που θα παρουσιαστεί στη Μύκονο, οι δυο σεφ και φίλοι θα λειτουργήσουν αντιστικτικά: χαρακτηριστικά πιάτα του Quique Dacosta όπως τα «φθινοπωρινά φύλλα» και «πέτρες» παρμεζάνας, τα στρείδια με άνηθο, σέλερι σε όσμωση με καφίρ λάιμ και χιόνι από το νερό του στρειδιού ή το νουγκά αμυγδάλου με κόκκινες γαρίδες της Ντένια, θα εναλλάσσονται με πιάτα (ενίοτε ελαφρώς παραλλαγμένα) που έχουμε δοκιμάσει τα δύο τελευταία χρόνια στο –με δυνατές επιδόσεις και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του– εστιατόριο του «Kenshō Boutique Hotel & Suites», όπως τα air bags με άγρια κρητικά χόρτα, οι χοχλιοί σοτέ με σκόρδο και δεντρολίβανο σε ξινόχονδρο με σέσκουλο και μικρές μπίλιες λεμονιού, ή το φετινό φρικασέ με μοσχάρι και φουαγκρά, ενώ στα επιδόρπια θα βάλει την πινελιά του και ο πολύ καλός ζαχαροπλάστης του εστιατορίου Δημήτρης Χρονόπουλος.

Όσοι λάτρεις της γαστρονομίας θέλουν να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους σ’ αυτή την πολύ ιδιαίτερη βραδιά μπορούν να κάνουν την κράτησή τους είτε μέσω email είτε τηλεφωνικά στα [email protected] και 2289025303.